AcasăPoliticaTariceanu: Prezidentiabilul PSD, prizonier in 40%

Tariceanu: Prezidentiabilul PSD, prizonier in 40%

In cazul in care ajunge in turul doi al prezidentialelor, ar fi floare la ureche sa-l bata pe Victor Ponta, sustine Calin Popescu Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu crede ca prezidentiabilul PSD este plafonat la 40%

Prezidentiabilul PLR a calculat voturile favoritului cursei prezidentiale, pesedistul Victor Ponta, si i-a dat cu minus: ”Victor Ponta are un electorat intre 35% si 40%. Eu ma adresez unui electorat de centru dreapta. Prim-ministrul, din pacate pentru el, nu are o formula pentru a aduna voturile majoritare. El risca sa se limiteze la acest scor in turul doi, poate sa mai adune putin”. Si tot Tariceanu spune ca Ponta se autopromoveaza cu un program ”de guvernare, nu de presedinte”, spre deosebire de el, care se prezinta in conformitate cu rigorile functiei vizate: ”Programul meu este singurul program prezidential. Dl. Ponta are mai degraba un program de guvernare, dl. Iohannis are un program prin care ne transmite ca isi doreste un lucru bine facut. Programul unui presedinte nu trebuie sa fie un program de guvernare”. Politician cu vechi state de serviciu, Tariceanu stie insa ca, desi este singurul care respecta regulile jocului, situatia nu-i confera niciun avantaj electoral.

Victor Ponta

Motivul: sustinerea unui partid este mai importanta decat programul candidatului. ”Sunt destul de vechi in politica si stiu ca programele electorale trec in planul doi. In alegeri conteaza cel mai mult structurile de partid, adica acelea care iti asigura acelasi numar de oameni la vot chiar daca e soare sau noros”,  recunoaste cinstit Calin Popescu Tariceanu.

Campania, perturbata de anchetele DNA

O alta nemultumire a lui Calin Popescu Tariceanu o reprezinta ”perturbarea” campaniei electorale de anchetele si arestarile efectuate de DNA, plus scandalul ofiterilor acoperiti. Concluzia trasa de Tariceanu: ”Justitia functioneaza asa cum trebuie”. ”Ma tem ca aceste alegeri, in loc sa fie niste alegeri care sa dea posibilitatea cetatenilor sa urmareasca candidatii si sa faca o alegere pertinenta, in cunostinta de cauza, sunt niste alegeri cum nu au mai fost din 1990 pana incoace, perturbate de cu totul si cu totul alte lucruri”, reclama Tariceanu.

author avatar
Simona Badulescu
1.209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger