AcasăPoliticaTariceanu, prea scump pentru PSD

Tariceanu, prea scump pentru PSD

Calin Popescu Tariceanu

Desi tot ei sunt cei care il toaca la cap pe Calin Popescu Tariceanu sa candideze la Primaria Capitalei, pesedistii se plang ca liderul ALDE se vinde la suprapret.

Pesedistii lui Liviu Dragnea reclama pretul exagerat cerut de Calin Popescu Tariceanu pentru a accepta sa candideze la locale

Dupa cum spun social-democratii lui Dragnea, Tariceanu depaseste cu mult ”neobrazarea” lui Gabriel Oprea de pe vremuri, care, atunci cand era pe cai mari, pretindea in schimbul sustinerii guvernarii PSD ‘jde mii de locuri eligibile din cota pesedistilor, plus functii cu ghiotura in administratie. La fel face acum Tariceanu, suspina social-democratii pe la colturi, reclamand ca acesta le cere pentru ALDE zeci de locuri sigure pe listele de la parlamentarele din toamna, functii de viceprimari si de vicepresedinti de CJ-uri ori unde va fi jupan un pesedist, plus pozitii de top in administratia centrala (posturi de prefecti, subprefecti, sefi de agentii etc) in viitoarea guvernare.

Calin Popescu Tariceanu

Ca sa-i mai taie din nas (implicit din pretentii) lui Tariceanu, unii pesedisti povestesc ca s-ar fi recurs la ”ajustarea” pe ici si colo a unui sondaj de opinie. Rezultatul: conform respectivei cercetari, liderul ALDE este creditat cu mai putin de jumatate din scorul obtinut de actualul candidat al PSD, Gabriela Firea (15% versus 31%). Ba mai mult, Tariceanu a fost pus si pe pozitia a treia, dupa marele sau dusman Traian Basescu, care figureaza cu un procent in plus: 16%. Contraatacul pesedistilor nu a avut insa urmarile scontate. Motivul: data fiind valoarea ridicata a riscului pe care il implica o candidatura la Primaria Capitalei in acest an, Calin Popescu Tariceanu este decis si in continuare sa-si vanda cat mai scump ”pielea” de candidat. Asta daca nu cumva ultimele miscari de pe dreapta bucuresteana (care abunda mai nou de ”independentii” atat de dragi strazii) nu il vor convinge pe actualul presedinte al Senatului ca, pentru sanatatea sa de politician, e mai bine sa lase ALDE sa se descurce cum poate, iar el sa participe doar din tribuna la locale bucurestene din acest an.

author avatar
National
640 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger