AcasăPoliticaTariceanu nu vede cu ochi buni Constitutia revizuita sub bagheta lui Antonescu

Tariceanu nu vede cu ochi buni Constitutia revizuita sub bagheta lui Antonescu

Calin Popescu Tariceanu insinueaza ca Antonescu trateaza fara seriozitatea cuvenita modificarea Constitutiei

Calin Popescu Tariceanu reclama activitatea ”superficiala” a comisiei responsabile cu revizuirea Constitutiei, comisie condusa de Crin Antonescu.

Calin Popescu Tariceanu insinueaza ca Antonescu trateaza fara seriozitatea cuvenita modificarea Constitutiei

Fara a pomeni numele ”amicului” Antonescu, Tariceanu desfiinteaza practic demersul pastorit de actualul lider al PNL: ”Sunt ingrijorat de superficialitatea discutiilor la revizuirea Constitutiei. Suntem intr-un moment crucial, cand trebuie sa facem o adevarata reforma constitutionala, o alta Constitutie”. In schimb, cei insarcinati cu revizuirea legii fundamentale nu acorda atentia cuvenita procesului, ci doar ”se grabesc sa bifeze un obiectiv politic”. ”Daca vrem sa facem o treaba serioasa si o reforma constitutionala serioasa, avem nevoie de cel putin un an. La precedenta reforma constitutionala a fost nevoie de un an si jumatate si tot nu a fost facuta serios”, il dascaleste Tariceanu pe Antonescu, presedintele comisiei de revizuire.

In context, fostul premier liberal revine si asupra regionalizarii, demers abordat de asemenea gresit, dupa parerea lui. Ceea ce-i permite sa critice si PSD-ul, la pachet cu Crin Antonescu: ”Noi, daca luam descentralizarea in serios va trebui sa facem si modificari constitutionale si sa dam un alt rol Senatului (…) Regiunile trebuie sa aiba o larga autonomie. Trebuie sa fie date atributii de la centru catre regiune, dar de asemenea si de jos in sus – de la judete spre regiuni”.

author avatar
Simona Badulescu
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger