AcasăPoliticaTariceanu: Ministrul Justitiei incalca legea

Tariceanu: Ministrul Justitiei incalca legea

La cateva ore de cand Raluca Pruna anunta, la bilantul DNA, ca va propune reinvestirea Laurei Kovesi in fruntea Directiei, presedintele Senatului a comentat aceasta afirmatie a ministrului Justitiei, declarandu-se ‘surprins’ de cele auzite.

Mai exact, Tariceanu s-a pronuntat tarziu seara trecuta, intr-o emisiune difuzata de postul public de televiziune, in privinta anuntului facut de catre ministrul Pruna in privinta intentiei de a propune ca Laura Kovesi sa aiba un alt mandat de trei ani in fruntea DNA-ului, dar si al prezentarii raportului de activitate pe 2015 in sine, pe care l-a catalogat drept un bilant “triumfalist”.

Calin Popescu Tariceanu invoca necesitatea unei proceduri de selectie, in privinta numirii sefului DNA. „Raman foarte surprins, pentru ca ma asteptam ca sa se faca in baza legii o astfel de nominalizare. Legea ce spune – ca trebuie facuta o procedura de selectie, care presupune depunerea unor candidaturi. (…) N-am auzit asa ceva, deci doamna Pruna, in calitate de ministru al Justitiei, incalca, cu buna-stiinta, legea si anunta, intr-o sedinta festiva desemnarea, ca un fel de incununare a activitatii”, considera co-presedintele ALDE.

Va reamintim ca Pruna a anuntat intentia sa privind ‘propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA’ la finele discursului sau de joi, de la Cercul Militar National, unde a fost prezentat raportul de activitate, pe 2015, a DNA-ului.

315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger