AcasăPoliticaTariceanu mai face o aripa liberala

Tariceanu mai face o aripa liberala

Desi nu este la fel de tanara ca aceea din anii ‘90, noua platforma a lui Calin Popescu Tariceanu poate deveni oricand o problema reala pentru PNL.

Calin Popescu Tariceanu spera ca platforma pe care a lansat-o sa se transforme in partid politic

Din sala „Blaga” , presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu si-a lansat ieri „Grupul de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale”. La eveniment au participat fost fostul ministru de Finante, Daniel Chitoiu, fostul ministru de Interne, Radu Stroe, fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea parlamentarii PNL Daniel Barbu, Mihai Stanisoara, Gratiela Gavrilescu, Mirel Talos si Ovidiu Silaghi, mai nou parlamentar PSD. Asa cum era de asteptat, discursurile au fost presarate cu critici dure la adresa conducerii PNL, care, in opinia participantilor la reuniune este nu numai ca este „ilegitima”, dar si manata de interese meschine. „Actiunea noastra trebuie sa fie interpretata foarte clar, foarte direct, foarte simplu. Este un semnal pe care il dam celor care in acest moment sunt decidentii PNL ca PNL face o serie de alegeri strategice gresite, care in considerentele noastre inseamna disparitia PNL, a identitatii liberale in Romania si iata ca sunt foarte multi oameni care cred ca aceste valori nu trebuie sa dispara, ele trebuie sa dainuie. (…) Mesajul nostru catre cei care au vandut PNL este urmatorul: daca vreti sa va duceti la Basescu, la PPE sau la PDL, duceti-va, dar lasati liberalismul sa existe. Nu distrugeti aceasta emblema a liberalismului romanesc!”, a afirmat Tariceanu.

PNL incearca sa stranga randurile

Desi au incercat sa minimalizeze actiunea fostului lor coleg, liberalii dau semne ca se tem totusi de o posibila scindare a partidului. Dovada in acest sens sta mesajul transmis de vicepresedintele Eugen Nicolaescu.  „Fac un apel  la colegii mei care nu mai sunt sustinatorii PNL sa se gandeasca de mai multe ori inainte de a face un pas gresit si un gest care sa loveasca in PNL. (…) In aceasta perioada, cand PNL a adoptat decizia de a construi o dreapta unita si puternica ne puteam astepta la un atac din partea stangii, dar este greu de acceptat sa fie pus sub semnul intrebarii tocmai din partea unor colegi, care pretind a vorbi in numele liberalismului”, a precizat Nicolaescu.

[poll id=”774″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
652 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger