AcasăPoliticaTariceanu: Lansarea noii formatiuni politice, Partidul Liberal Reformator, ar putea avea loc...

Tariceanu: Lansarea noii formatiuni politice, Partidul Liberal Reformator, ar putea avea loc joi

Tariceanu a anuntat, luni, ca evenimentul de lansare a noului partid, in randul carora se vor afla si mai multi fosti liberali, care au ales sa demisioneze din PNL, dupa Congresul acestei formatiuni, ar putea avea loc joi dupa-amiaza sau, cel tarziu, vineri dimineata.

Fostul premier sustine ca intelege motivele deputatilor care au anuntat, in decursul ultimelor doua zile, dupa Congresul PNL din weekend, ca pleaca din formatiunea condusa de Iohannis. Tariceanu a adaugat si ca nu i se pare firesc faptul ca la recent incheiatul congres al liberalilor nu au fost discutate proiecte politice care sa aiba legatura cu cetatenii. „Sunt, evident, la curent cu unele decizii pe care le-au luat parlamentarii PNL. Aceste decizii sunt justificate (…) In doua zile de Congres nu se dezbate nicun fel de proiect politic, nicio idee politica, ma refer la cele care se adreseaza cetatenilor. Orice partid se individualizeaza prin proiectele pe care le propune in dezbatere publica in legatura cu cetatenii. (…) Mi se pare inexplicabil (…) Ii impinge, aceasta atitudine, pe unii parlamentari PNL, sa vina in partidul pe care urmeaza sa il lansam”, a mentionat fostul lider PNL.

In legatura cu acest eveniment de lansare, Tariceanu a precizat, intr-o prima faza, ca formatiunea politica se va numi Partidul Liberal Reformator si ca ar urma sa fie lansata peste doar cateva zile. „Evenimentul va avea loc cel mai probabil joi, in functie de programul pe care il avem la Senat. (…) Ori facem acest eveniment de lansare a partidului spre ora cinci, ori poate vineri dimineata”, a anuntat Tariceanu.

Intrebat despre numarul alesilor care vor sa se alature noului partid, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu poate da un „numar estimativ”. „Probabil ca sunt 20, daca nu chiar peste (…) E o chestiune care tine de optiunea individuala. Prefer sa ii astept pe fiecare sa faca anuntul”, a concluzionat fostul sef al Guvernului.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger