AcasăPoliticaTariceanu, jokerul electoral al lui Ponta

Tariceanu, jokerul electoral al lui Ponta

Acum ca l-a pierdut pe Crin Antonescu pe drumul spre Cotroceni, Victor Ponta sta lipit ca marca de scrisoare de Calin Popescu Tariceanu.

 

Calin Popescu Tariceanu, colacul de salvare al premierului Ponta

„Eu zic ca sunt 51% sanse sa avem un candidat la prezidentiale, ca se numeste Tariceanu, Oprescu, care sa fie un presedinte asa cum ne-am dorit, nepartizan, asa cum am crezut ca va fi Antonescu”, a afirmat, deunazi, Ponta.  Daca varianta Oprescu este exclusa din start de pesedisti, care nu ezita sa spuna ca actualul primar general este o mana la fel de moarta ca si Mircea Geoana, cand vine vorba de Calin Popescu Tariceanu social-democratii sunt mult mai ingaduitori. Si asta pentru ca, sustin ei, de la fostul lider PNL ar putea veni salvarea lui Ponta si, implicit, a PSD-ului. Astfel, pana in acest moment, pesedistii au pus pe hartie deja trei scenarii, convinsi fiind ca toate pot fi castigatoare.

Tariceanu – presedinte, Ponta – premier

Prima varianta de lucru (preferata lui Victor Ponta) vizeaza o refacere a USL-ului, dar cu Tariceanu piesa principala. In momentul acela, respectand vechea formula, presedinte din zona de dreapta si  premier de stanga, Calin Popescu Tariceanu ar fi impins in cursa pentru prima functie in stat, iar PSD-ul ar muta si muntii din loc pentru ca acesta sa ajunga la Cotroceni.  De altfel, surse din interiorul PSD sustin ca deja se face un lobby intens la nivel international, pentru ca Tariceanu sa capete sprijinul extern necesar.

Ponta – presedinte, Tariceanu – premier

In cazul in care social-democratii nu vor accepta sa mearga cu un candidat de imprumut si il vor obliga practic pe Victor Ponta sa intre in lupta, atunci Calin Popescu Tariceanu va merge in tandem cu seful PSD, pe post de viitor premier. Si in acest caz se va apela tot la vechea repartizare a functiilor intre stanga si dreapta.

Tariceanu, „iepurele„ lui Ponta

Ultimul scenariu, dar probabil nu cel din urma, ii prezinta pe Ponta si pe Tariceanu, in prima faza, in postura de adversari. Dar asta numai pana in turul doi, cand toti simpatizantii lui Calin Popescu Tariceanu vor fi indrumati sa voteze pentru candidatul Victor Ponta. „Noi stim ca voturile pe care le obtinem in primul tur sunt aceleasi pe care vom miza si in turul doi. Prin urmare, Victor Ponta are nevoie sa mai <<rupa>>  ceva si din electoratul care nu este fidel PSD-ului”,ne-a declarat un lider social-democrat.

[poll id=”722″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger