AcasăPoliticaTariceanu il leaga pe Iohannis de maini si de picioare in Justitie

Tariceanu il leaga pe Iohannis de maini si de picioare in Justitie

Calin Popescu Tariceanu a depus la Parlament un proiect de lege care-i exclude pe presedintele tarii si pe ministrul de Justitie din procedurile de numire a procurorilor sefi si a conducerii Curtii Supreme. Tariceanu sustine ca legea initiata de el este menita sa excluda factorul politic din numirea capilor Justitiei mioritice, totul urmand sa ramana la latitudinea CSM - Consiliul Suprem al Magistraturii fiind abilitat de noile prevederi sa aleaga candidatii potriviti din randul procurorilor cu experienta profesionala de minimum 10 ani. ”Cred ca aceasta propunere este de natura sa intareasca increderea in aceste institutii, realitatea de independenta a Justitiei, scoaterea de sub orice incidenta a decidentilor politici in privinta acestor numiri, in asa fel incat progresele care s-au facut pana acum sa fie consolidate, intarite si sigur ca anumite slabiciuni care se constata in moment sa fie pe cat posibil indepartate”. Odata cu slabiciunile, indepartat va fi si seful statului, in pixul caruia sta, acum, numirea sefilor Parchetului General, DNA, DIICOT si ICCJ. Ceea ce inseamna ca, in cazul in care legea va ramane neschimbata, tot Klaus Iohannis este cel care va numi si in 2019 o garnitura de sefi la conducerea celor patru institutii cheie in Justitie.

Calin Popescu Tariceanu a depus la Parlament un proiect de lege care-i exclude pe presedintele tarii si pe ministrul de Justitie din procedurile de numire a procurorilor sefi si a conducerii Curtii Supreme.

 

 

Tariceanu sustine ca legea initiata de el este menita sa excluda factorul politic din numirea capilor Justitiei mioritice, totul urmand sa ramana la latitudinea CSM – Consiliul Suprem al Magistraturii fiind abilitat de noile prevederi sa aleaga candidatii potriviti din randul procurorilor cu experienta profesionala de minimum 10 ani. ”Cred ca aceasta propunere este de natura sa intareasca increderea in aceste institutii, realitatea de independenta a Justitiei, scoaterea de sub orice incidenta a decidentilor politici in privinta acestor numiri, in asa fel incat progresele care s-au facut pana acum sa fie consolidate, intarite si sigur ca anumite slabiciuni care se constata in moment sa fie pe cat posibil indepartate”. Odata cu slabiciunile, indepartat va fi si seful statului, in pixul caruia sta, acum, numirea sefilor Parchetului General, DNA, DIICOT si ICCJ. Ceea ce inseamna ca, in cazul in care legea va ramane neschimbata, tot Klaus Iohannis este cel care va numi si in 2019 o garnitura de sefi la conducerea celor patru institutii cheie in Justitie.

author avatar
Simona Badulescu
1.223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger