AcasăPoliticaTariceanu ii ia locul lui Antonescu

Tariceanu ii ia locul lui Antonescu

In contradictie flagranta cu parerea exprimata de Liviu Dragnea, PSD a hotarat sa sustina ”o persoana fizica” la sefia Senatului, respectiv pe fostul liberal Calin Popescu Tariceanu. Acesta a fost ales cu 93 de voturi ”pentru” si 60 ”impotriva”.

Calin Popescu Tariceanu a fost ales presedintele Senatului

Decizia a fost asumata, oficial, dupa o intalnire intre liderii PSD, PC si UNPR cu Tariceanu. ”Discutia a avut drept subiect candidatura mea la sefia Senatului. Am acceptat aceasta propunere, care ma onoreaza. Ne va da posibilitatea sa mergem mai departe cu proiectul USL”, a confirmat, ulterior, Tariceanu. Intrebat cum ramane cu opinia exprimata doar cu o seara inainte de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea (care afirmase ca PSD ar trebui sa sustina un pesedist, nu pe Tariceanu, pentru sefia Senatului – n.r.), fostul penelist a refuzat orice comentariu. Proaspat revenit in barca puterii, udemeristii au mers in siajul noilor parteneri: ”Este o nominalizare acceptabila. Noi o vom sustine”, a decretat scurt Kelemen Hunor.

Liberalii critica ”chestiunea” pusa la cale de PSD si Tariceanu

In mod logic, combinatia Tariceanu – PSD sta in gatul liberalilor, mai ales in conditiile in care Antonescu si ai lui se intreaba zilnic cam ce parlamentar(i) ar mai putea pescui fostul lor coleg – care acum are si avantajul de a reprezenta Puterea. ”Este probabil cea mai rusinoasa atitudine a unui fost presedinte al PNL. PNL a avut multi presedinti, unii au murit in puscariile comuniste, altii au parasit partidul, vezi Stoica, Stolojan, parca totusi nu au fost in situatia atat de jenanta incat sa ajunga la mana si la usa PSD”, a dat deja cu barda Crin Antonescu. Si tot Antonescu insista sa demonteze basmul referitor la readucerea USL la viata prin eforturilor noilor corifei: Ponta si Tariceanu: ”Refacerea USL este o incercare de a scuza situatia jenanta privind candidatura domnului Tariceanu la sefia Senatului. Evident ca nu se poate pune problema de asa ceva. Daca PSD si domnul Tariceanu, persoana fizica, doresc sa intemeieze o chestiune care sa se numeasca intr-un fel, asta se poate”.

author avatar
Simona Badulescu
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger