AcasăPoliticaTariceanu ii da premierului cu franzela-n cap

Tariceanu ii da premierului cu franzela-n cap

Reducerea TVA la paine este o frectie la un picior de lemn. Cel putin asta reiese din analiza facuta de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, convins fiind ca aceasta masura nu va genera o reducere a evaziunii fiscale in domeniul panificatiei.

Politicile fiscale promovate de Cabinetul Victor Ponta, o enigma pentru multi
Calin Popescu Tariceanu nu vede cu ochi buni impozitarea suplimentara a proprietatilor

Discutabila. Asa a caracterizat senatorul PNL ordonanta Guvernului prin care a fost redusa taxa pe valoarea adaugata la paine. ”Cei care au facut evaziune fiscala si nu plateau TVA pana acum, nu vor plati nici in conditiile in care coboara la 9%.  Pentru ca ei nu faceau evaziune fiscala numai la TVA, ei faceau evaziune fiscala pe intreg lantul economic. (…) Deci, e greu de presupus ca vor intra in legalitate de la achizitia de materie prima, forta de munca si apoi TVA daca nu au facut-o pana acum. Ca atare, ceea ce este sigur,  reducerea TVA este numai o diminuarea a veniturilor la buget”, a explicat fostul premier.

Tara de asistati

In context, Tariceanu a criticat si intentia Guvernului de a majora impozitele pe veniturile din chirii. ”Mi se pare o greseala, o grava eroare de politica fiscala sa se supraimpoziteze aceste proprietati care joaca un rol de protectie sociala intr-o economie de piata. In loc ca persoanele care eventual sunt in varsta sa astepte cu mana intinsa la diferite ajutoare din partea statului, ele pot obtine un venit suplimentar prin inchirierea unei proprietati pe care o au. (…) La noi, insa, exista tentatia de a penaliza pe cei care detin un bun sau o proprietate. Cu alte cuvinte, noi descurajam detinerea de proprietati si vrem sa facem o tara de asistati. Acest lucru este foarte grav”, a mai spus senatorul PNL. Ce-i drept, nu este pentru prima data cand Tariceanu desfiinteaza activitatea Cabinetului Ponta.”Nu exista suficient curaj si competenta pentru ca anumite masuri sa fie luate pentru depasirea crizei economice in Romania”, declara, in urma cu cateva luni, fostul lider liberal.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger