AcasăPoliticaTariceanu: Fuziunea cu PDL, incununarea eforturilor depuse de Basescu, inca din 2005,...

Tariceanu: Fuziunea cu PDL, incununarea eforturilor depuse de Basescu, inca din 2005, de a subordona PNL

Fostul lider al liberalilor considera ca fuziunea PNL-PDL, aprobata cu o zi in urma in cadrul Congresului Extraordinar al formatiunii – inainte de reuniunea comuna a celor doua partide, de la Sala Palatului – se traduce prin „incununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Basescu inca din 2005 de a subordona PNL”.

Aceasta decizie sterge, deplange Calin Popescu Tariceanu, eforturile, realizarile si credibilitatea castigate de membrii partidului in perioada de dupa 1989. „Nu in ultimul rand, Istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de cativa lideri alesi in mod nefericit sa conduca destinele partidului”, considera fostul premier.

Totodata, liderul Partidului Liberal Reformator (PLR) e de parere ca fuziunea sub pretextul constructiei unui „mare partid de dreapta” a „transformat noua constructie intr-o forma fara fond” care isi propune, sustine Tariceanu intr-un comunicat remis presei duminica, „sa obtina noi functii pe care sa le imparta tot celor de la prezidiu”.

Fostul prim-ministru continua spunand ca actualul lider al PNL ar fi trebuit sa inteleaga ca fuziunea cu PDL pune in pericol existenta formatiunii pe care o conduce, si nu apartitia Partidului Liberal Reformator. „PDL nu este un partid de dreapta. PDL este un partid fara ideologie, dupa chipul si asemanarea liderului sau spiritual si ”de facto”, Traian Basescu. PDL a fost si a ramas, in ciuda eforturilor propagandistice de a prezenta contrariul, partidul lui Basescu”, sustine fostul sef al Guvernului.

Tariceanu a amintit, in incheiere, ca, intre 1-2 august va fi organizat Congresul Partidului Liberal Reformator, la care fostul lider al PNL spune ca va lua parte alaturi de colegii sai cu convingeri liberale si care se opun „acapararii PNL de catre Basescu si oamenii sai”.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger