AcasăPoliticaTariceanu face ochi dulci diasporei

Tariceanu face ochi dulci diasporei

Calin Popescu Tariceanu a incercat sa ridice Parlamentul impotriva lui Klaus Iohannis, ca pe vremea lui Basescu

Calin Popescu Tariceanu se declara in total acord cu criticile exprimate de romanii din diaspora la adresa votului prin corespondenta si sustine la randul lui modificarea legii adoptate de Parlament la sfarsitul lunii octombrie 2015.

Calin Popescu Tariceanu s-a alaturat, cu tot cu ALDE, romanilor din diapora care cer modificarea legii votului prin corespondenta

Imediat dupa ce diaspora a reclamat ineficienta votului prin corespondenta in forma adoptata, co-presedintele ALDE a reiterat ca partidul sau nu numai ca s-a opus adoptarii legii in cauza, dar a si contestat-o la CCR: ”Va aduc aminte ca ALDE a protestat reliefand complicatia legislatiei, procedurile extrem de greoaie, care in loc sa faciliteze votul romanilor din strainatate il ingreuneaza. Am votat impotriva si mai mult de atat, am facut si o contestatie la CCR. Suntem total de acord cu punctele de vedere exprimate de asociatiile romanilor din diaspora si sigur ca ar fi foarte util ca aceasta legislatie sa fie simplificata pentru votul la alegerile parlamentare (din toamna acestui an – n.r.)”. Ferm convins de necesitatea modificarii urgente a legii, Tariceanu recomanda demararea demersului, chiar daca asta inseamna sa se incalce recomandarea facuta de Comisia de la Venetia – repectiv sa nu se modifice legislatia electorala in anul in care se desfasoara scrutinul.  ”Nu este o prevedere stricta, este o recomandare a Comisiei de la Venetia. Cred ca este mai grav sa perseveram in greseala decat sa facem modificarile necesare pentru a avea o legislatie adecvata scopului. Scopul definit a fost acela de a permite romanilor (din diaspora –n.r.) sa voteze intr-un numar cat mai mare si cat mai usor. Daca legislatia care a fost adoptata realizeaza contrariul, a persevera in aceasta directie mi se pare anormal. Simplificarea legislatiei se poate face prin modificarea legii in Parlament, ceea ce presupune coagularea unei majoritati, sau prin interventia Guvernului”, a pledat liderul ALDE cauza romanilor stabiliti in afara granitelor tarii.

author avatar
Simona Badulescu
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger