AcasăPoliticaTariceanu e categoric in privinta numirii lui Ungureanu sef la SIE: Nu...

Tariceanu e categoric in privinta numirii lui Ungureanu sef la SIE: Nu vom vota aceasta propunere. Nu putem accepta ca…

Calin Popescu Tariceanu

Cum conducerea ALDE s-a intrunit, luni, in sedinta, pentru a lua o decizie, printre altele, si in privinta pozitiei Aliantei in privinta votului in ceea ce priveste nominalizarea fostului premier Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), Calin Popescu Tariceanu a anuntat concluziile acestei sedinte.

Calin Popescu Tariceanu

Asadar, e oficial: ALDE nu voteaza propunerea presedintelui iohannis pentru sefia SIE. Iar Tariceanu a expus si motivele – doua la numar, ambele de natura politica, dupa cum a subliniat liderul PLR- pentru care s-a ajuns la aceasta concluzie. „Sunt doua considerente principale pentru care nu vom vota aceasta propunere. Unul este eminamente politic si este legat de votul pe care cetatenii l-au dat in 2012 (…) atunci votul a fost unul covarsitor in favoarea inlaturarii regimului Basescu. Asadar, astazi, decizia noastra este una logica: nu putem accepta ca unul din cei mai apropiati colaboratori ai fostului presedinte sa fie numit in fruntea SIE”, a punctat Popescu Tariceanu.

Al doilea considerent a tinut cont, dupa cum a mentionat Tariceanu, de faptul ca, in campania electorala de anul trecut, Ungureanu s-ar fi dovedit „patimas” si „partizan”, drept urmare s-ar fi „decredibilizat”, in conditiile in care pentru o pozitie de conducere a unui serviciu de impostanta SIE fiind nevoie, considera fostul premier, ca persoanele sa fie alese „cu mare grija”.

In randul celor care au anuntat ca nu vor vota propunerea lui Klaus Iohannis pentru sefia SIE se numara si Social-democratii. In tabara cealalta se situeaza UNPR-ul, UDMR-ul, si, fireste, PNl-ul, partid din randurile caruia face parte Mihai Razvan Ungureanu.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger