AcasăPoliticaTariceanu, dupa noua runda de consultari: Solutia corecta, un guvern politic

Tariceanu, dupa noua runda de consultari: Solutia corecta, un guvern politic

Co-presedintele ALDE a fost cel care, la finele discutiei pe care a avut-o, alaturi de celalalt lider al Aliantei, cu liderul de la Cotroceni, a precizat ca Iohannis urmeaza sa anunte in cursul acestei zile numele premierului desemnat, dupa demisia lui Victor Ponta.

Pana cand se va afla numele premierului desemnat, Tariceanu a prezentat -in linii mari- cateva concluzii ale celor mai recente discutii avute cu presedintele, marti, de la ora 12. „Solutia corecta -din punct de vedere politic- este de a forma un guvern politic”, considera presedintele Senatului.

Fostul premier a lasat sa se inteleaga, insa, ca, din cate a inteles in ultima perioada, urmarind discutiile pe acest subiect, inclusiv dupa ce a avut consultari cu presedintele, pe aceasta tema, reiese faptul ca liderul de la Cotroceni ar sustine, mai degraba, varianta unui Executiv format si condus de persoane apolitice. „Din discutiile care au avut loc (…) am inteles ca presedintele favorizeaza solutia cu un guvern si un premier tehnocrat pe care noi consideram ca ar fi trebuit sa o evitam”, a precizat Tariceanu.

Nu in ultimul rand, fostul sef de la Palatul Victoria a mentionat faptul ca in chestiunea viitorului premier si al urmatoarei formule guvernamentale, „ALDE se va pozitiona in functie de propunerea presedintelui”.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger