AcasăPoliticaTariceanu, dupa audiere: "nu am nicio implicare cu faptele incriminate la dosar"

Tariceanu, dupa audiere: „nu am nicio implicare cu faptele incriminate la dosar”

La circa trei ore de la plecarea sa de la discutiile cu procurorii anticoruptie brasoveni, care l-au audiat, in calitate de martor, intr-un dosar aflat in cercetare, Calin Popescu Tariceanu a tinut sa faca o serie de precizari.

In plus fata de scurta declaratie pe care a facut-o la iesirea din sediul institutiei anticoruptie, prin care mentiona ca a raspuns intrebarilor procurorului, presedintele Senatului a ales sa mai puncteze unele aspecte, de aceasta data in scris, mai exact prin intermediul unui mesaj postat pe o retea de socializare.

Fostul premier si, totodata, co-presedinte al ALDE sustine ca nu are „nicio implicare cu faptele incriminate la dosar” – despre care s-a aflat ca este cel in care se fac investigatii in privinta unor retrocedari, printre persoanele cercetate numarandu-se afaceristul Truica si Paul Philippe al Romaniei- si, in conditiile in care lasa sa se inteleaga ca se asteapta sa apara speculatii pe acest subiect  – da asigurari ca audierea sa la DNA nu e de natura sa ii schimbe nici proiectele politice si nici planurile personale.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, mesajul postat de Tariceanu pe pagina sa oficiala de Facebook:

„Asa cum am anuntat, m-am prezentat azi la sediul DNA Brasov ca urmare a citatiei pe care am primit-o ca martor, in dosarul 259/P/2015. In aceasta calitate am raspuns tuturor intrebarilor puse de procurorul de caz. Legislatia in vigoare nu-mi permite sa dau detalii, deoarece faza de cercetare penala nu este publica.

Pot sa-i asigur pe toti: cetateni, simpatizanti, prieteni, colegi de partid, adversari politici si, nu in ultimul rand, pe ziaristi ca nu am nicio implicare cu faptele incriminate la dosar si ca urmare, audierea mea de azi nu-mi schimba nici proiectele politice, nici atitudinea si, dupa cum veti vedea in zilele urmatoare, nici planurile personale.

Sigur, prezenta mea la sediul DNA poate constitui o sursa de speculatii si de sperante ca as putea fi eliminat din viata publica altfel decat prin mijloace democratice. Cei care cred acest lucru, se vor convinge ca se inseala”.

242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger