AcasăPoliticaTariceanu, despre situatia lui Ponta: Probabil vom intra intr-o criza politica

Tariceanu, despre situatia lui Ponta: Probabil vom intra intr-o criza politica

Comentand pe seama situatiei primului-ministru, in conditiile trimiterii sale in judecata, de catre procurorii anticoruptie, presedintele Senatului a admis ca exista riscul intrarii intr-o situatie de criza politica, urmare a faptului ca dosarul lui Victor Ponta, actualul sef al Guvernului, a ajuns in instanta.

Acuzatiile care i se aduc lui Ponta, actualul sef al Executivului, sunt „foarte grave” si trebuie judecata cu mult profesionalism, a opinat Calin Popescu Tariceanu, seara trecuta, intr-un interviu TV, „Aici trebuie sa fie extrem de mult profesionalism si responsabilitate atunci cand vorbim de acuzatii formulate la adresa premierului, nu pentru ca premierul ar fi mai sus de lege, ci pentru ca acest lucru poate sa creeze o criza politica majora”, a mentionat liderului Senatului, subliniind si faptul ca primul-ministru are o legitimitate data de alegeri si este si membru al Parlamentului.

Totodata, admitand ca exista riscul intrarii intr-o situatie de criza, ca urmare a faptului ca seful guvernului ajunge in Instanta, Tariceanu a explicat ca, potrivit prevederilor consititutionale, seful statului poate suspenda un membru al Guvernului, insa nu si premierul, pentru ca acesta din urma, desi face parte din Executiv, are o calitate aparte.

Nu in ultimul rand, a mai subliniat liderul Senatului si co-presedintele al ALDE, formatiune aflata in arcul de guvernare, faptul ca e nevoie ca aceasta Coalitie sa se reuneasca pentru a dezbate chestiunea. „Probabil ca intram intr-o criza politica, mi-este greu sa anticipez care va fi reactia premierului, vom vedea. Sigur ca, fara doar si poate, e obligatoriu ca actuala coalitie de guvernare sa se reuneasca si sa discute situatia aceasta”, a sustinut Tariceanu.

Reamintim ca Victor Ponta, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalarea banilor, dar si complicitate la evaziune fiscala, in calitate de avocat, a fost trimis in judecata, joi, de catre procurorii DNA, alaturi de Dan Sova si alte persoane, in dosaurl Turceni-Rovinari. Primul termen in dosar are loc luni, 21 septembrie.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger