AcasăPoliticaTariceanu, despre afirmatiile presedintelui la adresa lui Ponta: Le pun in categoria...

Tariceanu, despre afirmatiile presedintelui la adresa lui Ponta: Le pun in categoria golanii marca Basescu

Referitor la afirmatiile facute de Traian Basescu, seara trecuta, cand presedintele a sustinut, intr-o emisiune TV, ca Ponta ar fi fost ofiter acoperit SIE intre 1997 si 2001, seful Senatului considera ca sunt simple declaratii, nicidecum dezvaluiri, pe care Tariceanu le-ar incadra la categoria „golanii”.

Tariceanu a remarcat faptul ca afirmatiile sefului statului au fost facute tocmai in timpul campaniei electorale pentru prezidentialele din noiembrie. „Nu le-as pune la capitolul dezvaluiri, eu n-am asistat la nicio dezvaluire, ci numai la declaratii (…) Toate aceste lucruri intra la capitolul diversiune. Presedintele nu a gasit un alt moment mai potrivit, decat in timpul campaniei electorale sa faca niste declaratii pe care eu le pun in categoria golanii marca Basescu, din 1990 incoace”, e de parere Tariceanu.

Totodata, candidatul independent la alegerile prezidentiale de luna viitoare considera seful statului ar fi trebuit sa sesizeze degraba procurorii, nu sa astepte un moemtn prielnic sa faca astfel de afirmatii la televizor. „Daca presedintele a avut cunostinta de aceste lucruri, el nu trebuia sa astepte un asa-zis moment prielnic, ci trebuia sa sesizeze imediat organele de procuratura, pentru incalcarea legii. In caz contrar e o atitudine iresponsabila a presedintelui, care creeaza vulnerabilitate la adresa SIE, iar acest lucru este inacceptabil, inadmisibil”, sustine fostul prim-ministru.

Va reamintim ca, luni seara, intr-un interviu acordat Realitatea Tv, Traian Basescu a sustinut ca premierul Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE, intre 1997 si 2001, cerandu-i sefului Guvernului sa recunoasca acest lucru. In replica, Victor Ponta a declarat ca afirmatiile presedintelui sunt „numai minciuni”, seful statului fiind, spune primul-ministru, „extrem de tulburat” .

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger