AcasăPoliticaTariceanu cultiva opozitia lui Antonescu

Tariceanu cultiva opozitia lui Antonescu

Calin Popescu Tariceanu promite sa ajute demersurile taberei anti-Antonescu

Calin Popescu Tariceanu trece cu arme si bagaje de partea ”Initiativei Romania Liberala”, proiect aruncat pe piata imediat dupa ce Traian Basescu a lansat la apa ”Miscarea Populara”.

Calin Popescu Tariceanu promite sa ajute demersurile taberei anti-Antonescu

Initiat de Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Bogdan Duca,  Dan Cristian Popescu si Iulian Craciun, demersul disidentilor liberali isi propune ”promovarea valorilor liberalismului clasic”. Iar dupa ce va testa piata pe post de ONG, IRL se va putea transforma oricand in partid, daca va avea succes la public. „Initiativa Romania Liberala” se bucura deja de aprecierea lui Calin Popescu Tariceanu: ”O sustin si ii doresc sa reuseasca avand in vedere ca in spatiul liberal este nevoie de o dezbatere asupra ideilor, proiectelor liberale. In momentul de fata, in PNL este un deficit de continut de dezbatere ideologica, evident liberala, si ca atare aceasta initiativa mi se pare potrivita si in cazul in care am sa pot sa contribui ca aceasta initiativa sa prinda radacina, sa se dezvolte, o voi face in mod concret”.

Andrei Chiliman si Vlad Moisescu nu s-au multumit cu critici de salon, ci au infiintat o miscare liberala

Problema este ca IRL a aparut concomitent cu „Miscarea Populara” de sorginte cotrocenista, un alt ONG de dreapta si tot cu ambitii politice, iar asta inseamna ca ambele ”miscari” vor fi obligate ori sa isi dispute electoratul de dreapta, ori sa se combine. Deocamdata, IRL si MP au grija sa nu se calce propriu-zis pe coada, prima avand ca scop declarat atragerea politicienilor ”cu vederi de centru-dreapta” (indiferent de partidul din care fac parte), in timp ce a doua sustine ca nu vrea sa auda de oameni politici in randurile ei, ci are ca tinta societatea civila.

[poll id=”496″]

author avatar
Simona Badulescu
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger