AcasăPoliticaTariceanu confima: votul in plen in cazul Sova, miercurea viitoare

Tariceanu confima: votul in plen in cazul Sova, miercurea viitoare

In conditiile in care Comisia Juridica a Senatului va discuta marti pe marginea solicitarii DNA de ridicare a imunitatii parlamentare a parlamentarului care face parte din aceasta Camera a Parlamentului, cererea va fi supusa la vot la mijlocul saptamanii viitoare.

Despre acest aspect a facut precizari, in urma cu doar cateva minute, insusi presedintele Senatului. „Miercurea viitoare este programat votul in plen, privitor la cererea de incuviintare a retinerii si arestarii”, a anuntat Calin Popescu Tariceanu, cu referire la socilitarea DNA in cazul Dan Sova, acesta din urma fiind acuzat de procurori de trafic de influenta.

Cat priveste modul in care vor vota senatorii ALDE in privinta noii cereri a DNA in cazul fostului ministru Sova. „Atata vreme cat inca nu am vaz continutul dosarelor si nici nu avem un aviz din partea Comisiei Juridice, nu pot sa anticipez cum vor vota colegii mei si nici macar eu”, s-a rezumat sa precizeze Tariceanu.

Intrebat daca PSD-UNPR-ALDE, respectiv Coalitia, se va intruni pentru a stabili cum anume se va vota aceasta cerere – in conditiile in care, dimineata, liderul social-democrat anunta ca solicitarea DNA va fi votata de catre senatorii PSD- Tariceanu, co-presedintele ALDE, nu a exclus varianta ca o astfel de discutie sa poata avea loc. „In primul rand, cred ca in astfel de situatii fiecare senator are propriul sistem de raportare (…) la o astfel de solicitare”, respectiv dupa cum ii dicteaza constiinta, dupa cum a lamurit Tariceanu.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger