AcasăPoliticaTariceanu cere PNL refacerea USL: Sunt revoltat de atitudinea lui Antonescu!

Tariceanu cere PNL refacerea USL: Sunt revoltat de atitudinea lui Antonescu!

Calin Popescu Tariceanu cere refacere USL, intr-o scrisoare adresata liberalilor. Totodata, acesta sustine necesitatea organizarii unui congres extraordinar al PNL imediat dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, care sa decida soarta partidului.

Calin Popescu Tariceanu cere liberalilor, printr-o scrisoare, refacerea USL. „In urma cu aproape 25 de ani, cand m-am inscris in Partidul National Liberal, am facut acest lucru deoarece am vazut la acest partid un adevarat respect pentru dreptul la libera opinie. Astazi, sub conducerea actualilor lideri, libera exprimare nu mai exista, fiind inlocuita cu autoritarismul conducerii. Am facut parte din Partidul National Liberal si in vremuri in care era la guvernare, si in vremuri in care era in opozitie. Am fost si presedinte al partidului, am fost si simplu membru. Dar niciodata partidul nu a fost condus de orgolii si vendete personale. De fiecare data consensul si dialogul au dictat in luarea deciziilor in PNL. Fiind alaturi de Partidul National Liberal de 25 de ani, trebuie sa recunosc ca sunt revoltat de evenimentele din ultima vreme, de atitudinile si pozitiile autoritare manifestate de domnul Antonescu”, afirma Tariceanu, citat de realitatea.net.

„Intotdeauna au fost voci critice in PNL si niciodata opinia libera nu a fost strict apanajul presedintelui sau al unei conduceri restranse. Am fost 5 ani presedinte al Partidului National Liberal si imi aduc aminte de criticile dure si uneori deplasate pe care actualul presedinte al PNL mi le-a adus. Insa eu niciodata nu am luat in considerare varianta excluderii acestuia din partid pentru ca a fi liberal inseamna a-ti exprima liber parerea, inseamna sa iti sacrifici mandria personala pentru dreptul colegului tau de a te critica. Acest lucru a diferentiat Partidul National Liberal de celelalte partide, dreptul de a vorbi liber intr-un partid condus de principii si nu de orgolii”, mai spune fostul liberal.

De asemenea, fostul presedinte liberal a vorbit si de gestul sau de a renunta la calitatea de membru PNL: „Hotararea mea de a renunta vremelnic la calitatea de membru nu a insemnat o tradare a adevaratului Partid National Liberal și nici o abandonare a principiilor și valorilor care stau la baza acestuia. Plecarea mea a insemnat dezacordul unui vechi liberal fata de modul in care este condus acum partidul, cu lipsa de viziune și politica pumnului in gura. Gestul meu de a demisiona din PNL a fost unul extrem tocmai pentru a atrage atentia asupra gravitatii situatiei din interiorul partidului, caracterizata de suprimarea democratiei si a dezbaterii interne”.

Mai mult, Tariceanu sustine ca nu intentioneaza sa infiinteze un nou partid politic din respect pentru membrii PNL.

Foto: ziuanews.ro

author avatar
Alina Costache
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger