AcasăPoliticaTariceanu: Basescu e cel care bagat Romania in criza!

Tariceanu: Basescu e cel care bagat Romania in criza!

Calin Popescu Tariceanu sustine ca Traian Basescu ”a blocat securizarea” cresterii economice inregistrata in timpul mandatului sau de premier aruncand astfel tara in criza economica si cere ”sa nu se repete acum greseala prin sacrificarea Codului Fiscal”.

Calin Popescu Tariceanu arunca in carca lui Traian Basescu reponsabilitatea declansarii crizei economice din 2010

Adversari declarati de un deceniu, Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu sunt pe baricade diferite si in cazul noului Cod Fiscal. Document pe care Tariceanu de abia asteapta sa-l vada adoptat, pe motiv ca ”Romania are nevoie de el”. Opinie neimpartasita nici macar partial de Traian Basescu, care ”isi face datoria” de a avertiza lumea ca Romania se va scufunda, in 2017, intr-o criza identica cu aceea din 2010, daca se vor aplica prevederile fiscale incluse in noul Cod. ”Cei care critica guvernarea Tariceanu nu au avut si nu au nici o rusine in a isi asuma rezultatele acesteia: investitii straine record, crestere economica, cresteri de salarii si pensii. Aud voci care incearca sa explice cum cresterea economica mult prea accelerata din perioada 2004-2008, a adus criza in 2010. In primul rand, marea problema a Romaniei a fost anul 2009 cand o criza politica perpetua, intretinuta de Traian Basescu, a blocat practic orice strategie a Romaniei care ar fi securizat cresterea economica si care ar fi limitat efectele crizei.

Traian Basescu

Nu trebuie sa repetam aceleasi greseli si ii vad pe unii pregatiti sa sacrifice un Cod Fiscal de care Romania are nevoie, in numele unor interese politice de moment si in numele luptei pentru putere” – a imbinat Calin Popescu Tariceanu utilul cu placutul, pledand in favoarea adoptarii noului Cod Fiscal concomitent cu aruncarea responsabilitptii crizei din 2010 in carca fostului presedinte. Mai mult, fostul premier PNL sustine ca Traian Basescu, desi contesta meritele guvernarii Tariceanu, ”si-a asumat rezultatele” intr-un discurs tinut, in toamna lui 2009, in Parlament. ”Se lauda atunci (Basescu – n.r.) cu introducerea cotei unice, cresterea economica fara precedent, cresterile inregistrate in privinta salariilor si pensiilor ori investitiilor straine directe, dar si reducerea saraciei absolute”, acuza Tariceanu.

author avatar
Simona Badulescu
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger