AcasăPoliticaTariceanu, alungat de Antonescu si recuperat de Ponta

Tariceanu, alungat de Antonescu si recuperat de Ponta

Criticat de Calin Popescu Tariceanu pentru modul in care a decurs ”episodul” numirii unui ministru la Transporturi, Crin Antonescu il invita pe fostul lider liberal ”sa se ocupe cu altceva” daca il streseaza activitatea in conducerea PNL.

Calin Popescu Tariceanu rezista bine la confruntarea cu Crin Antonescu
CRIN ANTONESCU ar fi fericit sa scape de concurenta lui Calin Popescu Tariceanu
VICTOR PONTA, bun jucator politic, il tine aproape pe adversarul lui Antonescu

Altfel spus, Antonescu i-a aratat usa lui Tariceanu, adversar intern de care tare ar dori sa scape, dar nu indrazneste sa-l exmatriculeze din partid, asa cum a facut cu Chiliman & Comp. Ce-i drept, Tariceanu nu s-a multumit sa comenteze doar pe seama ”incordarii” si ”stresului” induse la nivelul conducerii PNL de ”situatia de la Transporturi”, ci a sustinut si ca energiile PNL-ului ”s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidentiale”, lasand pe planul doi ”temele majore” pe care partidul trebuia sa le promoveze in fata electoratului propriu. Astfel criticat, Antonescu a sarit ca ars, catalogand drept ”falsa” problema ridicata de  Tariceanu. ”Nu am avut sentimentul ca asa cam toti liberalii si-au concentrat eforturile pentru campania mea prezidentiala. N-as spune ca domnul Calin Popescu Tariceanu de pilda, exceleaza in aceasta privinta (…) Nu a existat un divort, o competitie intre candidatura mea la Presedintie si interesele, activitatea PNL.”, a ripostat Antonescu, incriminandu-l discret pe autorul criticii. Mai mult, Crin Antonescu i-a sugerat lui Tariceanu ca ar putea sa-l scuteasca de prezenta lui in randul conducerii partidului: ”Daca cineva face parte din conducerea unui partid si considera stresante sau prea stresante asemenea imprejurari (desemnarea ministrului Transportului – n.r.), e bine sa se ocupe cu altceva”.

Spre deosebire de liderul PNL, Ponta are mare incredere in Tariceanu

Culmea este ca, trimis la plimbare de Crin Antonescu, Tariceanu este in schimb apreciat de Victor Ponta, care a si declarat public ca invata de la fostul premier cum sa fie la randul lui un prim-ministru bun: ”Eu ma sfatuiesc cu trei fosti prim-ministri: Isarescu, Nastase, Tariceanu. Nu am de facut decat sa invat de la cei trei fosti buni prim-ministri ai Romaniei”. Ba mai mult, Ponta i-a si consolidat credibilitatea lui Tariceanu, afirmand ca spusele acestuia se adeveresc: ”Toate lucrurile pe care care le spun cei trei, inclusiv domnul Tariceanu, le iau foarte in serios, in mare parte asa se si intampla”. Iar cum invataturile unui fost premier vizeaza economia si politica, Ponta confirma practic expertiza lui Tariceanu. Ceea ce inseamna si ca Antonescu ar face bine sa profite de consilierea gratuita si sa dreaga ce se mai poate drege prin PNL, pana nu va fi prea tarziu.

[poll id=”584″]

author avatar
Simona Badulescu
1.926 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger