AcasăPoliticaTariceanu ajunge la DNA, ca martor

Tariceanu ajunge la DNA, ca martor

Dupa sirul numelor cunoscute din sfera politicului care au trecut, de dimineata incepand, pragul sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie, aflam ca un alt personaj important de pe scena politica autohtona, mai exact al doilea om in stat, va ajunge sa dea ochii cu procurorii DNA.

Trebuie mentionat, insa, faptul ca acest lucru se va intampla abia in decursul zilei urmatoare, la o ora necunoscuta momentan, si nu in Capitala, ci la DNA Brasov. Fostul premier Tariceanu, actualmente presedinte al Camerei Superioare a Legislativului, va ajunge, asadar, la DNA, aspect pe care l-a anuntat chiar politicianul aflat in fruntea ALDE, prin intermediul unui comunicat.

Pe langa elementul de transparenta, un alt aspect se vrea a fi remarcat in privinta anuntului venit din partea actualului presedinte al Senatului, in sensul in care acesta a subliniat faptul ca, pana sa faca public acest aspect, a ajuns sa constate ca informatia nu ar mai fi fost tocmai „strict secreta”. Dar si ca nu are de gand sa faca declaratii – nici la sosire si nici la iesirea de la aceasta institutie.

Va mai precizam ca dosarul in care anchetatorii au dorit sa stea de vorba cu Tariceanu este cel in care au intrat in vizorul procurorilor anticoruptie brasoveni, printre altii, afaceristul Remus Truica, Paul Philippe al Romaniei, dar si Marius Marcovici, aceasta din urma lucrand la Cancelaria Guvenului, la momentul in care premier era actualul presedinte al Senatului.

Am ales sa redam in cele ce urmeaza, continutul integral al comunicatului semnat de catre Calin Popescu Tariceanu:

„La invitatia DNA Brasov, maine, 15 aprilie, in conformitate cu procedura legala, ma voi prezenta la sediul institutiei in calitate de martor, in dosarul 259/p/2015.

Doresc sa aduc la cunostinta presei ca, in respect pentru reglementarile legale privind confidentialitatea anchetei, nu voi face declaratii nici la sosirea si nici la plecarea din sediul DNA.

Totodata, doresc sa fac cunoscut faptul ca informatia legata de prezenta mea la DNA Brasov era cunoscuta doar de subsemnatul si de lucratorul DNA care m-a invitat telefonic. De regula, informez cu promptitudine presa despre activitatile mele de interes public, asa cum poate fi apreciata prezenta mea la DNA in calitate de martor. De aceasta data, in mod premeditat, am tinut strict secreta aceasta informatie pentru a verifica daca lucratorii DNA scurg informatii confidentiale catre presa. Cu putina vreme in urma, am fost contactat din lumea presei cu intrebarea: ”Este adevarat ca ati fost invitat la DNA Brasov ?”.

Q.E.D., asa ca am hotarat sa dau publicitatii acest comunicat.

Calin Popescu Tariceanu,

Presedintele Senatului Romaniei”

author avatar
Cristina Stefan
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger