AcasăPoliticaTariceanu acuza: dosarul in care e trimis in judecata, "fabricat pe masura"

Tariceanu acuza: dosarul in care e trimis in judecata, „fabricat pe masura”

Vorbind despre cauza in care, in urma cu doar cateva saptamani, s-a aflat ca procurorii anticoruptie brasoveni au dispus trimiterea sa in judecata, Calin Popescu Tariceanu a facut o afirmatie pe cat de categorica, pe atat de dura in privinta dosarului asociat retrocedarilor nelegale, in care mai apar si alte nume cunoscute.

„As vrea sa subliniez urmatorul lucru (…) dosarul in care sunt in momentul de fata trimis in judecata nu are nimic de-a face cu dosarul retrocedarilor ilegale. Acest lucru vreau sa fie foarte clar pentru toti telespectatorii si pentru media. Este un dosar fabricat pe masura, in care eu sunt acuzat ca as fi facut afirmatii mincinoase, in conditiile in care anumite intrebari nu mi s-au pus, dar, sigur, procurorul de caz a tras concluzia ca eu am facut afirmatii mincinoase”, a subliniat Tariceanu, seara trecuta, la Romania TV.

„Situatie foarte neplacuta”

Un alt aspect pe care a tinut sa il sublinieze politicianul, in ciuda faptului ca a mentionat ca nu vrea sa intre in detalii si ca lucrurile vor fi lamurite in instanta, a fost acela ca a fost trimis in judecata in calitate de presedinte al Senatului, si nu ca „persoana obisnuita”, aspect care atrage mentiuni si asupra Camerei Superioare a Legislativului. „In momentul in care eu sunt trimis in judecata, nu sunt trimis in judecata ca persoana, eu stiu, obisnuita, Calin Popescu-Tariceanu. Chiar si comunicatele DNA-ului faceau referire de fiecare data, subliniau – presedintele Senatului. Deci, este vorba de institutia care este tarata in aceasta situatie foarte neplacuta, pe care unii oameni o privesc si nu stiu exact ce sa creada”, a conchis co-presedintele ALDE.

Ce spun procurorii

Va reamintim ca, in urma cu aproape doua saptamani, la momentul in care s-a anuntat trimiterea in instanta a dosarului in care apar, printre altele, si numele lui Tariceanu, anchetatorii DNA precizau faptul ca presedintele Senatului este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Concret, din comunicatul DNA rezulta faptul ca „in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 15 aprilie 2016, in cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lamurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre:

– retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului),

– implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare,

– actele de vanzare–cumparare vizand aceste bunuri.

De asemenea, inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Andronic Dan Catalin si Truica Remus, in contextul mentionat mai sus, intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate mai sus si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

In acelasi context, inculpatul a mai precizat, ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein.

Totodata, inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton a afirmat in mod nereal ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania”.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger