AcasăPoliticaSurpriza la Congresul PNL. Iohannis si Antonescu concureaza la statutul de prezidentiabil....

Surpriza la Congresul PNL. Iohannis si Antonescu concureaza la statutul de prezidentiabil. DP decide!

Candidatul PNL care va intra in lupta pentru Cotroceni va fi desemnat de Delegatia Permanenta a partidului. Procedura nu a mai fost finalizata, cum se asteptau cei mai multi, sambata, in cadrul Congresului in care a fost votata noua conducere a formatiunii. Totul in conditiile in care in cursa au intrat doua nume: cel al nou-alesului presedinte al Partidului National Liberal, Klaus Iohannis, dar si cel al predecesorului sau, Crin Antonescu.

Cum au fost mai multe voci in partid care au sustinut inscrierea in cursa pentru cea mai inalta functie in stat atat a actualului lider al PNL, cat si a fostului presedinte, Crin Antonescu, decizia privind prezidentiabilul formatiunii liberale nu a mai fost luata sambata, ci va reveni Delegatiei Permanente a partidului.

Klaus Iohannis a salutat decizia liberalilor de a propune doi candidati, din randul caruia sa se aleaga cel mai bun prezidentiabil din partea PNL. „Constat cu bucurie ca suntem in cea mai fericita situatie in care poate sa fie un partid serios: sa aiba doi candidati seriosi. Si daca suntem in aceasta situatie, cred ca in acest moment este suficient sa ne bucuram (…) Nu trebuie sa votam nimic astazi, trebuie sa constatam ca si un candidat, si celalalt, are foarte multi adepti”, a declarat noul sef al PNL.

Ca urmare, Iohannis a anuntat ca va retrage rezolutia privind candidatul PNL la scrutinul din toamna. Decizia in aceasta chestiune importanta pentru PNL va apartine Delegatiei Permanente, in calitate de for decizional, dupa cum prevede statutul formatiunii politice. In acest sens, primarul din Sibiu a declarat ca subiectul va fi dezbatut in perioada urmatoare, si ca nu isi doreste sa apara riscul producerii unei noi scindari in partid. Dar si ca nu se teme de competitie. „Ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa apara o noua sciziune in partid. Nu ma feresc, insa, de nicio competitie si daca va fi sa intru in competitie cu domnul presedinte si prietenul meu Crin Antonescu asa sa fie, dar nu astazi. Cred ca este bine sa avem intelepciunea sa vedem lucrurile bune atunci cand sunt bine si sa nu le stricam grabindu-ne. In calitate de noul vostru presedinte, retrag rezolutia si o trimit la Delegatia Perlamenta. Vom avea razagul necesar sa judecam, timp suficient sa gasim metode de evaluare, fiindca (…) nu putem sa permitem altcuiva sa ne aleaga candidatul”, a precizat iohannis, noul presedinte al liberalilor.

Citeste si: Klaus Iohannis a fost ales noul presedinte al PNL

Liberalii au votat la Congres in favoarea fuziunii cu PDL si a aderarii formatiunii la PPE

Ghise, despre contracandidatul sau in cursa pentru sefia PNL. Il invidiez pe Iohannis. Solutia, derogarea!

Iohannis: M-am apropiat de PNL din 2004. Acesti 10 ani nu se gasesc in carnetul meu de partid, ci in inima mea

Antonescu: Vreme de 5 ani, mandatul meu de presedinte a fost pe masa. Cine tradeaza inceteaza sa existe

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger