AcasăPoliticaSulfina Barbu, citata la DNA pentru a discuta cu procurorii in privinta...

Sulfina Barbu, citata la DNA pentru a discuta cu procurorii in privinta dosarului Elenei Udrea

Dupa senatorul liberal Flutur, si fostul ministru democrat-liberal a ajuns, joi in jurul orei 9.30, la sediul DNA din Stirbei Voda, pentru a discuta, la randul sau, cu procurorii, in cel de-al treilea dosar pe care DNA l-a deschis pe numele Elenei Udrea.

Barbu a ajuns la doar cateva minute dupa ce colegul sau de partid, Gheorghe Flutur, a plecat de la audieri, acesta din urma precizand ca a fost la randul sau citat, in calitate de martor, in aceeasi cauza. Fosta membra a Biroului Permanent National al Partidului Democrat-Liberal si sefa a Organizatiei Nationale de Femei a PDL a facut cateva precizari, inainte de a intra sa discute cu reprezentantii DNA.

Mai precis, a lamurit ca „in calitate de martor, am fost citata in dosarul 87/2015, in care este cercetata doamna Udrea. Am venit pentru a raspunde tuturor intrebarilor, nu il cunosteam pe dl acela (afaceristul Buzaianu-n.r)”, a precizat Sulfina Barbu, adaugand ca a fost chemata la audieri „probabil in calitate de membru in conducere a fostului PDL’.

Intrebata cum vede declaratiile Elenei Udrea, in privinta ipotezei legate de anumiti bani ce ar fi ajuns la PDL, si ca mai multi lideri ar fi stiut despre acest lucru, Sulfina Barbu a declarat ca „probabil ca incearca sa arunce vina si pe ceilalti, nu stiu care sunt motivele sale”, a precizat Barbu, declarandu-se convinsa ca justitia va stabili vinovatii. „Oamenii trebuie sa raspunda pentru ce au facut”, a conchis fostul minitru, adaugand ca partidul este doar o persoana juridica.

Procurorii sustin ca, in vara anului 2010, Udrea, „in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale și Turismului și membru la Guvernului si de persoana cu functie de conducere in cadrul unui partid politic, avand influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare – cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA”.

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger