AcasăPoliticaStudentii au liber vineri si luni, ca sa se poata duce sa...

Studentii au liber vineri si luni, ca sa se poata duce sa voteze acasa

Studentii pot merge linistiti acasa, inca de vineri, fara sa aiba grija ca lipsesc de la cursuri, in cazul in care vor sa voteze in localitatile de domiciliu, pe 16 noiembrie, cand are loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru Cotroceni.

Totul pentru ca, in sedinta de Guvern de marti, s-a aprobat o hotarare conform careia zilele de vineri, 14 noiembrie si luni, 17 noiembrie, sunt libere pentru tinerii cursanti, dar si pentru cadrele din invatamantul superior.

Ca urmare, studentii care vor sa mearga acasa, pentru a-si exprima optiunea electorala la cel de-al doilea tur de scrutin pentru prima functie in stat- cursa in care au ramas doi candidati- Victor Ponta si Klaus Iohannis- pot pleca din timp catre localitatile in care au domiciliul stabil si sa voteze, duminica.

Anuntul a fost facut de catre primul-ministru, in cadul sedintei de Guvern de marti. „Ziua de luni pentru studenti este libera. Cei care vor sa ramana in centrul universitar, raman. Dar cei care vor sa mearga acasa sa poata sa voteze. Si vineri. Vineri si luni, in asa fel incat daca merg acasa, voteaza acasa, unde, evident, nu sunt niciun fel de probleme, daca raman aici, in centrele universitare, sa ne organizam bine sa nu fie niciun fel de coada sau aglomeratie”, a explicat seful Guvernului.

Masura a fost propusa, luni, de catre reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale, „in sprijinul facilitarii exercitarii dreptului la vot pentru studenti si personalul din universitati, care au domiciliul in alt loc decat acela unde isi desfasoara activitatea academica”.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger