AcasăPoliticaStroe: Mi-am depus demisia in semn de onoare. Salvatorii de meserie nu...

Stroe: Mi-am depus demisia in semn de onoare. Salvatorii de meserie nu trebuie sa patimeasca din cauza decidentilor politici

Liberalul Radu Stroe a anuntat ca a decis sa renunte la sefia Ministerului de Interne considerand ca gestul sau „de onoare” se impunea pentru ca salvatorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) au fost, in ultimele zile, dupa producerea accidentului aviatic din Apuseni, blamati pe nedrept.

„Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare pentru apararea demnitatii pompierilor IGSU, care in ultimele trei zile au primit acuzatii nedrepte, desi ei sunt eroii care salveaza vieti. (…) Chiar si in accidentul din Apuseni au fost salvate 5 vieti. Acesti salvatori de meserie nu trebuie sa patimeasca din cauza decidentilor politici”, a spus Radu Stroe.

Totodata, ministrul demisionar a precizat ca regreta ca declaratia sa, in care sustinea ca ii pare rau ca tragedia aviatica s-a produs in timpul mandatului sau, a fost interpretata, eronat, drept un semn ca ar fi fost un „om relaxat”. „Doresc sa-mi prezint scuze tuturor celor care, prin declaratia nefericita, dar nu rau-intentionata, le-am creat impresia unui om relaxat, care tine de scaun (…) Plecarea mea de la MAI trebuie sa reprezinte un gest de normalitate intr-o tara democratica”, a mai punctat liberalul.

Cititi si: Bate vant de remaniere la PNL

Tragedie de proportii, demisii palide

Radu Stroe a demisionat de la Interne

Radu Stroe a anuntat, joi, ca renunta la sefia Ministerului de Interne. Decizia sa a fost facuta publica dupa ce liberalul a avut o discutie, in cursul diminetii cu primul-ministru, Ponta, dar si cu liberalul Crin Antonescu. Interimatul la minister va fi asigurat de vicepremierul Gabriel Oprea.

Tot joi a fost inmormantata Aurelia Ion, una dintre victimele accidentului aviatic din Apuseni. Tanara studenta isi va gasi odihna vesnica in Cimitirul Ghencea Militar. Studenta avansata postmortem la gradul de locotenent a fost condusa pe ultimul drum de familie, apropiati si colegi. Durerea celor dragi este fara margini, dat fiind faptul ca nu isi explica de ce s-a produs nenorocirea. Fata plecase, voluntar, intr-o misiune menita sa ajute la salvarea de vieti omenesti. Impreuna cu patru medici de la trei spitale din Capitala, dar si din Oradea, Aurelia Ion urcase in avionul tip BN2, luni, pentru a ajunge la Oradea. Drumul lor s-a frant brusc, insa, intr-o zona inalta din judetul Cluj, dupa ce aparatul de zbor la mansa caruia se aflau Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu, a pierdut altitudine si a ajuns la pamant. Din nefericire, si pilotul Adrian Iovan a murit in acest accident cumplit, ale caror cauze nu sunt inca lamurite. Iovan va fi inmormantat vineri.

Citeste si:

 

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger