AcasăPoliticaStrategiile politice ajung cu intarziere la Jilava

Strategiile politice ajung cu intarziere la Jilava

Adrian Nastase a aflat ca seful statului joaca dupa scenariul Aliantei D.A.

Din spatele gratiilor, Adrian Nastase ne da un ”breaking news”: Partidul Miscarea Populara al lui Traian Basescu va intra in PPE, dupa ce va face o alianta cu PDL si o parte din PNL.

Adrian Nastase a aflat ca seful statului joaca dupa scenariul Aliantei D.A.

Interesant in esenta, scenariul a fost dezbatut in mediile politice cu mult inainte ca USL sa intre in moarte clinica. Prin urmare, nu mai putem vorbi de un ”breaking news”, ci mai degraba de un proiect mai vechi al sefului statului, care incepe sa capete contur. Culmea, pana si Adrian Nastase recunoaste ca Traian Basescu nu face altceva decat sa lucreze dupa acelasi tipar ca in 2004, cand a infiintat Alianta D.A.

”Va deveni PMP al patrulea membru roman al PPE? In general, PPE are cate un singur membru din fiecare tara. Din Romania sunt deja trei membri: PNT-CD, UDMR si PDL. Va pregati, cumva, PMP o fuziune cu vreunul din aceste partide? (…)  S-a speculat si pe tema ca PNL si-ar dori sa se «mute» de la liberali la «popularii europeni». Nu cred. Imi aduc aminte, totusi, de presiunile pe care le-a facut Basescu, in 2005-2006, pentru o fuziune intre PD si PNL. (…) Credeti ca s-ar putea ca Basescu sa reia aceasta formula? Eventual si cu PDL, dar si cu PMP? Credeti ca Alina Mungiu-Pippidi si societatea civila vor relua ideea din 2002-2004, aceea de a uni partidele de opozitie, pentru a lupta impotriva guvernului PSD? Se pare ca cei zece ani de regim Basescu au confirmat ca, in 2004, am avut dreptate. Am ales «raul cel mai mic», dar «raul asta mic» a generat un imens haos”, noteaza fostul premier pe blogul personal.

author avatar
Victor Paun
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger