AcasăPoliticaStenograma sedintei in care s-a dat unda verde OUG 13. Dialogul premier-ministrul...

Stenograma sedintei in care s-a dat unda verde OUG 13. Dialogul premier-ministrul Justitiei

O data ce in cadrul sedintei de Guvern de duminica, una convocata in conditii exceptionale, se poate spune, pe fondul deciziei de abrogare a OUG 13, s-a adoptat si un memorandum ce permite desecretizare unor stenograme ce tin de doua intruniri ale actualului si, respectiv, precedentului Cabinet, opinia publica poate afla cum anume au sunat discutiile intre participantii la sedintele in cauza, cand a venit vorva de tema modificarii Codului Penal.

In cazul sedintei din 31 ianuarie, cand s-a si dat, practic, unda verde OUG 13/2017, abrogata in cursul acestei duminici, este vorba despre o stenograma integrala. Din care rezulta ca ministrul Justitiei i-a cerut premierului sa suplimenteze ordinea de zi cu 3 proiecte, unul dintre ele fiind chiar proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala. Dar si ca i-a spus primului-ministru ca demersul are toate avizele.

Iata extrasul cu pricina:

Dl. Florin Iordache

Domnule prim-ministru, va rog sa suplimentam ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau doua dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizeaza evitarea unei hotarari pilot de la CEDO. si aici discut de proiectul de lege privind gratierea unor pedepse. Nu am avut nevo… Cel de al doilea este proiect de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate. La acest proiect de lege am avizul domnului ministru de externe, domnul Melescanu.

Si cel de-al treilea, va rog sa suplimentam si cu cel de-al treilea. Este vorba de proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala.

Dl. Sorin-Mihai Grindeanu

Am inteles.

Domnule ministru, aveti toate avizele?

Dl. Florin Iordache

Bineinteles.

Dl. Sorin-Mihai Grindeanu

Toate procedurile care sunt cerute?

Dl. Florin Iordache

Da domnule prim-ministru.

Dl. Sorin-Mihai Grindeanu

Sunt indeplinite?

Dl. Florin Iordache

Da.

Dl. Sorin-Mihai Grindeanu

Domnule secretar general, toate lucrurile sunt indeplinite, toate avizele?

Dl. Mihai Busuioc

Domnule prim-ministru din punct de vedere tehnic toate avizele sunt luate.

Dl. Sorin-Mihai Grindeanu

Multumesc.”

Stenograma integrala poate fi gasita aici. Spre deosebire de stenogramele din sedinta Executivului din ultima zi a lunii trecute,  Guvernul a desecretizat doar o parte a stenogramelor intrunirii Guvernului precedent. Extrasul discutiilor din cadrul sedintei Executivului din 18 mai anul trecut, in care sunt redate dialogurile dintre premier si fostul ministru al Justitiei poate fi consultat AICI.

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger