AcasăPoliticaStatutul alesilor poate baga Parlamentul in faliment

Statutul alesilor poate baga Parlamentul in faliment

Pentru ca motivarea Curtii Constitutionale nu a fost publicata in Monitorul Oficial, Statutul deputatilor si senatorilor va intra in dezbaterea abia in sesiunea din toamna. Pana atunci, parlamentarii, care dau din colt in colt ca au ramas fara bani, apeleaza la mila premierului Victor Ponta.

Activitatea Senatului si a Camerei Deputatilor ar putea fi blocata din motive financiare

”Suntem intr-o postura delicata. O sa discutam cu specialistii sa vedem ce vom face cu rectificarea bugetara”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Rectificare la care Parlamentul s-ar putea sa fie sarit din schema, daca ne amintim de  faptul ca premierul Ponta a jurat ca nu le va mai da niciun ban alesilor. Pana atunci, Zgonea  le-a cerut  deputatilor sa renunte la cazarea la hotel, macar pe timpul verii.

”Am apelat deja la buna credinta a colegilor care stau la hotel, o parte au plecat, majoritatea au ramas. Legislatia le permite, eu nu pot sa incalc legea, sunt intr-o situatie delicata”, a mai spus social-democratul. Nici la Senat lucrurile nu stau mai bine, presedintele Crin Antonescu precizand ca aici situatia financiara este ”dificila spre critica”. ”Noi avem o problema de functionare si pe orice analiza de detaliu veti vedea ca eforturile de a reduce din cheltuieli au fost majore. Sper sa avem toata intelegerea la rectificare pentru ca Senatul sa functioneze normal”, a conchis Antonescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger