AcasăPolitica"Sper ca Parlamentul sa-si aduca aminte de acest subiect si dupa trecerea...

„Sper ca Parlamentul sa-si aduca aminte de acest subiect si dupa trecerea campaniei electorale”. La ce se refera premierul!

Seful guvernului tehnocrat a lansat o sageata acida la adresa alesilor neamului, pe subiectul cresterii indemnizatiei acordate mamelor si al stimularii cresterii natalitatii, indelung discutat in ultima vreme.

E lesne de inteles ca acest subiect continua sa suscite interes, dovada si un comentariu primit de primul-ministru, pe contul sau de Facebook, in privinta bugetului pentru indemnizatia pentru cresterea copilului, mesaj caruia Dacian Ciolos a ales sa raspunda, seara trecuta.

Pe langa faptul ca a mentionat ca Executivul pe care il conduce intentioneaza sa identifice solutii in privinta indemnizatiilor, premierul a subliniat ca e necesar sa fie parcursi si alti pasi pentru a se asigura aceasta mult-dorita crestere a natalitatii in randul societatii autohtone. „Vom cauta o solutie prntru (sic!) aceasta indemnizatie. Pentru stimularea cresterii natalitatii insa, trebuie sa mergem dincolo de indrmnizatii (sic!), sa ne gandim la gradinite, la locuinte pentru tineri. Sper ca Parlamentul sa-si aduca aminte de acest subiect si dupa trecerea campaniei electorale”, a replicat seful Guvernului, aluzie la faptul ca 2016 este an electoral- atat la nivel local, cat si parlamentar.

Discutia vine in conditiile in care la mijlocul acestei saptamani deputatii au dat unda verde proiectului de lege prin care cresc aceste indemnizarii, fiind eliminat, totodata, plafonul de 3.400 de lei existent pana la acest moment. Cu doar cateva zile inainte, premierul ceruse, insa, reprezentantilor Legislativului sa indice sursa banilor in cazul unor astfel de modificari. „Pentru anul acesta banii sunt deja angajati (…) deci in momentul de fata, cand Parlementul vine cu modificari sau cu propuneri legislative care vizeaza alocari bugetare -o spune Constitutia- e important sa precizeze de unde luam bani, daca e vorba de bugetul pe anul acesta”, declara premierul, duminica trecuta, intr-o emisiune la Pro TV.

sursa foto: Facebook

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger