AcasăPoliticaSova, la Politie, la o zi dupa ce s-a aflat ca procurorii...

Sova, la Politie, la o zi dupa ce s-a aflat ca procurorii cer din nou aviz pentru retinerea sa

Dan Sova a ajuns, dimineata, la Politia Judeteana Ilfov. Vizita sa in fata oamenilor legii este inclusa cadrul obligatiilor pe care senatorul le are de respectat in privinta controlului judiciar dispus in cazul sau, de instanta -in dosarul „Turceni-Rovinari”, in care a fost trimis in judecata de DNA. Masura presupune ca, in fiecare vineri, senatorul sa se prezinte la sediul IPJ.

Fostul ministru a ajuns la Politie cu putine minute inainte de ora 10 si s-a grabit sa intre in incinta, pentru a scapa de intrebarile jurnalistilor. Dupa mai putin de zece minute, Sova a plecat de la politie, alegand, de asemenea, sa nu faca declaratii.

Dan Sova a venit la sediul politiei ilfovene la doar o zi dupa ce s-a aflat ca, ulterior aducerii sale la DNA, pentru audieri, procurorii anticoruptie au anuntat ca vor cere un nou aviz Senatului, in vederea incuviintarii retinerii si arestarii sale prezentive, in noul dosar in care este cercetat si acuzat de trafic de influenta.

In acest sens, seara trecuta DNA anunta, intr-un comunicat, faptul ca procurorul sef al DNA a sesizat Procurorul General al Romaniei, in vederea solicitarii presedintelui Senatului (avand in vedere ca Sova este senator-n.r) incuviintarea retinerii si arestarii preventive a parlamentarului.

Conform DNA, „Cererea procurorilor anticoruptie are in vedere date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt: In perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”. In acelasi dosar, seful CET Govora a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, Balan fiind acuzat de abuz in serviciu in forma continuata.

Va reamintim ca o prima solicitare in vederea incuviintarii retinerii si arestarii senatorului, in primul dosar in care a ajuns in vizorul DNA, a fost respinsa in Camera Superioara a Parlamentului. Se intampla in martie acest an.

author avatar
Cristina Stefan
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger