AcasăPoliticaSova, la Instanta Suprema. Spune ca "nu vede motivul" pentru care Ponta...

Sova, la Instanta Suprema. Spune ca „nu vede motivul” pentru care Ponta ar trebui sa demisioneze

La primul termen al dosarului in care, joia trecuta, procurorii DNA i-au trimis in judecata atat de Dan Sova, fost membru – in doua randuri- in Cabinetul condus de Victor Ponta, cat si pe actualul premier, cel dintai a fost prezent la Inalta Curte.

Parlamentarul social-democrat a venit, asadar, luni la pranz, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insotit de aparatorul sau legal, dar la iesire a refuzat sa faca declaratii in privinta cu acest dosar, motivand ca dezbaterea lui are loc in sala de judecata.

Intrebat daca se gandeste sa renunte la statutul de senator, ca urmare a trimiterii dosarului in instanta, fostul ministru al Transporturilor a spus ca nu isi va da demisia din Parlament.

Cat il priveste pe fostul sau sef din Guvern, premierul Ponta, Sova a afirmat ca, dupa parerea sa, nici in cazul sefului Guvernului nu s-ar impune o astfel de masura. „Nu vad motivul pentru care si-ar da demisia”, a adaugat Sova, mentionand ca e nevoie sa se aiba in vedere de prezumtia de nevinovatie, prevazuta in Constitutie.

In alta ordine de idei, Dan Sova spera sa scape de controlul judiciar, masura luata in cazul sau inca din iulie acest an si care urmeaza sa expire luna viitoare. Ramane de vazut daca magistratii Instantei Supreme vor decide daca prelungesc sau nu aceasta masura.

Cat il priveste pe Victor Ponta, primul-ministru nu a fost prezent, luni, la Instanta Suprema, ci la Parlament, la sedinta Comitetului Executiv al PSD. La finele intrevederii, premierul a explicat ca nu a fost citat la instanta pentru ziua in curs.

Va reamintim ca DNA a anuntat, joi, trimiterea in instanta a lui Victor Ponta, a social-democratului Dan Sova – aflat sub control judiciar, dar si a altor patru persoane. Pe Ponta procurorii anticoruptie il acuza de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor. „In perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, inculpatul Ponta Victor-Viorel, prin cabinet individual de avocat, a obtinut de la SCA „Sova si Asociatii” suma 181.439,98 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, nu s-au efectuat”, sustin procurorii anticoruptie in comunicatul dat publicitatii pe 17 septembrie.

Avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati „Sova si Asociatii”, in prezent senator, Dan Sova e acuzat de DNA de „trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni),  evaziune fiscala in forma continuata, spalare de bani”, in acelasi dosar, „Turceni-Rovinari”.

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger