AcasăPoliticaSova ii baga la apa pe senatorii PNL

Sova ii baga la apa pe senatorii PNL

Liberalii care au absentat la votul privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a social-democratului Dan Sova trebuie acum sa se prezinte la judecata partidului, a anuntat co-presedintele PNL Vasile Blaga.

Vasile Blaga ii ameninta pe colegi cu sanctiuni

Chiar daca ar trebui sa fie o exceptie, chiului este o regula in Parlamentul Romaniei. Doar ca de aceasta data senatorii PNL si-au ales prost momentul,  contribuind prin absenta lor la salvarea pesedistului Dan Sova. Ca sa dreaga imaginea PNL-ului, Vasile Blaga a decis sa-i cheme la ordine pe cei care au acoperit partidul de rusine. „Nu exista niciun motiv, exceptand-o pe doamna Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European, extrem de importanta, de la Oslo, unde Partidul National Liberal a fost primit cu drepturi depline in PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal si este cu domnul europarlamentar Busoi, in rest nu exista niciun fel de motivare fata de absenta colegilor nostri si lucrul asta il vom discuta foarte serios”, a afirmat co-presedintele PNL, mentionand ca eventualele sanctiuni vor fi stabilite in interiorul partidului. „Va trebui sa luam masuri, pentru ca astfel de voturi, cum este si cel pentru motiunea de cenzura pe care o vom depune, sunt extrem de importante in economia politica. Nu vad ce ar fi avut ei mai important de facut decat sa fie in plenul Senatului”, a mai adaugat liderul liberal.

Senatorii PNL, „victime colaterale” in cazul Dan Sova

Avertismentul lui Blaga a fost insa indulcit de Alina Gorghiu care a trecut mai usor peste indisciplina colegilor. „Este inacceptabil si extrem de nedrept ca PNL sa fie culpabilizat, de fiecare data, pentru ceea ce face PSD, asa cum incearca unii sa promoveze, cu scopul de a crea senzatia unui mixt de imoralitate, intre toti actorii politici. PNL si-a facut datoria”, a precizat Gorghiu.

Iohannis vrea o noua majoritate

Dan Sova

Votul in cazul lui Dan Sova i-a oferit prilejul presedintelui Klaus Iohannis sa aduca in discutie o tema care ii este pe plac: formarea unei noi majoritati. Si asta pentru ca, sustine seful statului, actuala majoritate nu intelege ca a venit vremea sa renunte la proastele obiceiuri. „Constat, din pacate, ca, prin votul dat in Senat, Parlamentul persevereaza in a obstructiona procesele din justitie, apeland la tertipuri procedurale. Atunci cand este vorba de statul de drept, este din ce in ce mai greu de lucrat cu acest Parlament si aceasta majoritate”, a sustint Klaus Iohannis.

 

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
916 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger