AcasăPoliticaSorin Grindeanu, doar o poarta pentru Victor Ponta

Sorin Grindeanu, doar o poarta pentru Victor Ponta

Evenimentele din ultimele zile nu fac altceva decat sa demonstreze ca menirea lui Sorin Grindeanu nu a fost niciodata aceea de a fi premier.

Din nepricepere sau din cauza planurilor care s-au tesut in jurul lui, premierul a ajuns sa se transforme din unul dintre cei mai puternici oameni din Romania in scuza balbaita pentru revenirea lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

Sansa

Putini ar fi crezut ca Victor Ponta mai are un viitor in politica. Dat afara de strada, asociat unor actiuni penale, fostul premier PSD a facut tot ce se poate pentru a-si ingropa definitiv cariera politica. In perioada alegerilor locale a tinut cu inventia prietenului sau Sebastian Ghita, deja disparutul PRU, care nu a luat voturi nici macar cat sa treaca pragul electoral. O vreme, Victor Ponta s-a rezumat la a scrie postari haioase pe Facebook (un fel de banc-show politic) in incercarea disperata de a nu se cufunda in anonimat. Insa lupta lui Sorin Grindeanu cu partidul care nu-l mai sustine la guvernare i-a oferit micului Titulescu albanez o scuza nesperata. Fara surle sau trambite, Victor Ponta s-a atasat de Grindeanu si doreste sa controleze, din nou, Guvernul de la SGG.

Nici nu ar fi foarte greu. Grindeanu insusi nu are experienta politica pentru a fi premier iar postul pe care Ponta il vrea nu este nici mai mult nici mai putin decat unul dintre cele mai suculente locuri din guvern. Pe premier il intereseaza mai putin banii care pot trece pe acolo, cat mai degraba influenta de care ar urma sa se bucure.

”Dreptate pana la capat”

Este evident ca moartea subita a lui Sorin Grindeanu, care nu a vrut si nu a vrut sa plece, nu mai este altceva decat o scuza pentru reintrarea in politica mare a lui Victor Ponta. Si pe buna dreptate. Portofele grase s-au varat in fosta stea a PSD-ului si multi au ramas cu buza umflata dupa ce Victor Ponta a ratat prezidentialele. Riscul ramanerii lui Grindeanu la Guvern nu este riscul ramanerii sale acolo in sine, ci riscul readucerii lui Victor Ponta la butoane. Spre deosebire de alte ocazii insa, de acum inainte ar fi mult mai clar cum joaca Ponta. Caci descoperita fiind de sarcina de a candia pentru prezidentiale, fosta stea a PSD-ului si-a dat arama pe fata, demonstrand legaturile sale cu dictatorul Erdogan si cu regimul comunist de la Beijing.

Cel mai important insa pentru Ponta nu este nici maretia, nici bucuria de a-l juca pe Grindeanu pe degete ca pe o papusica de carpa. Pentru Ponta, cel mai important lucru este sa gaseasca un mijloc de a controla justitia si internele. De acolo, printisorul Dacianei poate face manevre succesive pentru a se asigura ca prietenul sau Ghita nu va fi extradat niciodata din Serbia si va ramane departe, departe, acolo unde nu poate spune niciunui anchetator cine si cat a furat in cazul Tony Blair, de unde veneau banii si cine a arajat toata tarasenia.

Astfel, Sorin Grindeanu a devenit totodata marioneta si linia de salvare finala a lui Ponta. Dar planul poate sa nu fie chiar atat de nou pe cat ne imaginam. Caci obedientul Grindeanu pare sa tina cu casa. Daciana Sarbu, sotia lui Victor Ponta, este verisoara actualului premier.

author avatar
Andrei Coman
1.594 afisari

2 COMENTARII

  1. Numai intr-o colonie se putea produce asa ceva.Problema nu este ca psd se va sparge in bucatele,ci dupa,ce se va intampla cu viata noastra,alt experiment chinuitor,nimic nu este lasat sa se finalizeze,mai ales in domeniul infrastructurii.Circul(mai bine zis Dricul) asta de prost gust,pe care unii il simt dulce,nu o sa duca la nimic bun,oare ni se pregateste o mare criza,ocazie cu care vom fi iar si iar storsi de veniturile personale si cele publice?cred ca da.Se vede clar ca suntem la rascruce de vanturi,intre marile puteri,si nu avem un conducator,poate fi si asa zis dictator,care sa ne echilibreze,cu putere personala prin care sa ne scoata la liman.Dar,noi ce avem aici in colonie,un mutalak bleg,multi acoperiti,ce nu se mai sfiesc sa se deconspire,foarte multi lasi,tradatori,care pentru a mulge cat mai mult din banul public fac orice,se dau in spectacol grotesc,umilitor,dezgustator etc.

  2. De unde informatia ca ar fi verisorul Dacianei ? Nu sunt rude dar se cunosc foarte bine,Ilie Sarbu cu Nicolae Grindeanu tatal lui Sorin Grindeanu. Familiile sunt apropiate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger