AcasăPoliticaSorin Cimpeanu, desemnat premier interimar

Sorin Cimpeanu, desemnat premier interimar

Sorin Cimpeanu

Klaus Iohannis a desemnat premierul interimar, iar numele acestuia nu este Mircea Dusa, politicianul propus de Victor Ponta, odata cu trimiterea demisiei sale catre Cotroceni, ci Sorin Cimpeanu.

Sorin Cimpeanu

Profesorul universitar care a condus, pana de curand, Ministerul Educatiei, in Guvernul Ponta, va prelua, asadar, interimatul in fruntea Palatului Victoria. Anuntul a fost facut, joi, la ora 11.30, de catre liderul de la Cotroceni, intr-o scurta declaratie de presa. „Am acceptat demisia primului-ministru Ponta. Am decis astazi sa numesc in pozitia de prim-ministru interimar pe dl ministru Sorin Cimpeanu. Am semnat acum, inainte de conferinta de presa, ambele decrete„, a precizat, in urma cu doar cateva minute, seful statului.

Vestea vine cu aproximativ trei ore inainte ca presedintele Iohannis sa inceapa consultarile in privinta desemnarii viitorului premier. Detalii despre programul concultarilro de la Cotroceni AICI.

De altfel, inca de seara trecuta, cand a vorbit despre demisia anuntata de Ponta, presedintele a anuntat ca vrea sa aiba consultari cat mai rapid in vederea desemnarii unui nou premier. „Vreau inca in cursul acestei saptamani sa finalizez prima runda de consultari politice pentru a avea o imagine despre cum vad partidele solutionarea acestei situatii. Vom avea un Guvern interimar, vom avea o solutie pe care o voi comunica atunci cand ea se cristalizeaza„, a precizat presedintele, dupa ce anterior sustinuse ca „in fine, tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi respectat si daca s-ar fi impus respectarea normelor si a legilor, niciunul nu ar fi trebuit sa moara”.

Reamintim ca Victor Ponta a anuntat, deunazi, ca depune mandatul sau si al Guvernului pe care il conduce, ca urmare a protestelor stradale de marti seara, cauzate de tragedia din clubul bucurestean.

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger