AcasăPoliticaSondajul care baga in fibrilatii celelalte partide politice: PSD prinde aaaripi!

Sondajul care baga in fibrilatii celelalte partide politice: PSD prinde aaaripi!

Contrar obiceiului, guvernarea nu erodeaza PSD-ul, ci dimpotriva, ii creste cota in ochii romanilor. Care, in proportie de aproape 40%, se declara fani ai social-democratilor carmuiti de Victor Ponta.

Victor Ponta nu se incurca in guvernarea de criza, ci isi conduce PSD-ul spre noi victorii

Un sondaj realizat de Agentia de Rating Politic in perioada 12 – 17 aprilie releva rolul de lider absolut pe care l-a dobandit PSD-ul pe scena politica romaneasca. Astfel, desi USL-ul s-a prezentat ca un pachet compact atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare, romanii au tras o granita neta intre cele doua partide, PSD si PNL, care insista ca-si impart frateste Alianta. Chestionati de ARP, concetatenii nostri au demonstrat ca prefera net PSD-ul, pe care 38% dintre ei spun ca l-ar vota oricand pentru un nou Parlament. Situatie in care PNL-ul trebuie sa se multumeasca doar cu cele 22 de procente pe care le avea si inainte de mariajul cu stanga pesedista.

Chiar daca rezultatul este mult sub pretentiile ridicate de liberali, acestia ar trebui sa fie multumiti ca au reusit sa-si conserve scorul, in conditiile in care opozitia a pierdut din sprijin dupa un an de guvernare uselista. Concret, PDL a ajuns la doar 11%, in timp ce PPDD a pierdut si el sase procente si UDMR unul, ”reusita” inexplicabila pe orice meleaguri normale, dar de inteles intr-o Romanie de mult sarita de pe fixul politic. Revenind la PSD, trebuie spus ca, daca va trece de 40%, sigur ii va popii pe liberalii rai de gura. Nu o spunem noi, ci Victor Ponta: ”Eu vreau sa ramanem uniti pana in 2016 si cred ca pentru asta ne putem lipsi de vedetele de Dambovita sau de alt rau, care se trezesc vorbind”. De rau guvernul, se intelege.

 

author avatar
Simona Badulescu
1.571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger