AcasăPoliticaSolicitarile privind inceperea urmaririi penale a fostilor ministri Ariton si Vosganian, avizate...

Solicitarile privind inceperea urmaririi penale a fostilor ministri Ariton si Vosganian, avizate favorabil de senatorii juristi

Membrii comisiei juridice din Senat au decis, marti, prin vot, avizarea favorabila a solicitarilor inaintate de procurori in cazul celor doi fosti ministri ai Economiei – Ion Ariton si Varujan Vosganian.

Odata intocmite rapoartele privind incuviintarea cererilor privind inceperea urmaririi penale in aceste doua cazuri, documentele vor fi trimise plenului Senatului, care va avea ultimul cuvant in aceasta chestiune, avizul comisiei juridice avand doar rol consultativ.

Astfel, marti, senatorii juristi au avizat solicitarile Procurorului General in cele doua cazuri. a amintim ca, luni, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a trimis Senatului solicitarea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru al Economiei din perioada septembrie 2010- februarie 2012, senatorul Ion Ariton, pe care procurorii anticoruptie il acuza de „participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite”.

De asemenea, Tiberiu Nitu a cerut Senatului, tot marti, declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, actualmente senator, pe care DIICOT il acuza de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

author avatar
Cristina Stefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger