AcasăPoliticaSocial-democratii, sedinta fara o concluzie clara in cazul Dragnea. O decizie ar...

Social-democratii, sedinta fara o concluzie clara in cazul Dragnea. O decizie ar putea fi luata miercuri

Intrunirea de luni a Biroului Politic National a PSD-ului nu s-a incheiat cu o concluzie clara in privinta deciziei anuntate, zilele trecute, de catre Liviu Dragnea, respectiv aceea de a demisiona din postura de presedinte executiv al partidului. Ca urmare, o decizie in acest sens va fi luata, cel mai probabil, in cadrul CEx, miercuri dupa-amiaza.

In conditiile in care, dupa ce vineri, Inalta Curte a anuntat verdictul dat in prima instanta in cazul lui Liviu Dragnea, in  „Dosarul Referendmul”, aceea de condamnare la un an de inchisoare cu suspendare, iar fostul vicepremier a anuntat, dupa scurta vreme, ca demisioneaza din Guvern, din postura de ministru al Dezvoltarii, dar si ca in cursul zilei de luni, respectiv pe 18 mai, isi va prezenta mandatul din functia de presedinte executiv al social-democratilor, in urma sedintei din aceasta dimineata, de la PSD, nu s-a ajuns la o concluzie.

„Suntem sanctionati tot PSD-ul pentru ca l-am suspendat pe Basescu. Ne intalnim la Comitetul Executiv poimaine”, a mai declarat Ponta.

Mai exact, din ceea ce a precizat liderul PSD, o decizie in acest caz va fi luata miercuri, cand va avea loc Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat. „Va spunem atunci”, a explicat Ponta, insistand asupra unui aspect pe care l-a mentionat in mai multe randuri, de vineri incepand, respectiv ca „Dragnea nu l-a suspendat singur pe Basescu”.

Totodata, s-a mentionat ca statutul prevede varianta unei o autosuspendari doar in situatia sanctionarii unor fapte de coruptie, insa cum in acelasi caz nu e vorba despre o fapta de coruptie, Dragnea nu ar trebui sa plece din fruntea PSD, in urma condamnarii sale, in prima instanta, in „Dosarul Referendmul”.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger