AcasăPoliticaSocial-democratii, acuzati de sabotarea Justitiei

Social-democratii, acuzati de sabotarea Justitiei

Raluca Turcan ii acuza pe pesedistii lui Victor Ponta ca privesc Justitia ca pe o ”ciuma” care s-a abatut asupra lor

Pentru liberali totul a devenit clar: pesedistii mutileaza legile in interes personal, iar dupa aceea dau Opozitiei lectii de moralitate.

Raluca Turcan ii acuza pe pesedistii lui Victor Ponta ca privesc Justitia ca pe o ”ciuma” care s-a abatut asupra lor

Liberalii au luat foc dupa adoptarea, de catre Senat, a inlocuirii sintagmei ”suspiciuni rezonabile” cu formula ”probe si indicii temeinice” in Codul de Procedura Penala, la capitolul arestare preventiva. ”De acum exista indicii temeinice: pentru PSD justitia e ciuma si Sova e muma. Lovitura din Senat prin care se blocheaza practic procedura arestului preventiv demonstreaza cat de frica le este celor din PSD de justitie. Se vor preface ca nu este vorba despre ei, isi vor mentine functiile si, cu aroganta si suficienta, ne vor da lectii de moralitate. Se vor transforma in victime, iar pe cei fara probleme in justitie ii vor face sa se simta marginalizati. Pentru mutilarea legilor in interes personal, pentru apararea apropiatilor prin sacrificarea institutiilor statului, PSD trebuie sa plece”, a atacat in forta vicepresedintele PNL Raluca Turcan, pe pagina ei de Facebook.

Victor Ponta

Imun la furia liberalilor, premierul Victor Ponta a aratat ca binecuvanteaza modificarea Codului de Procedura Penala, chiar daca a facut-o mai pe ocolite: ”Eu am fost procuror in vremea in care era formularea propusa astazi – <<indicii temeinice>>. Poti sa documentezi dosare penale, asa am facut eu si ceilalti procurori inainte de intrarea in vigoare a noilor coduri”. In plus, Ponta s-a declarat de acord si cu incatusarea arestatilor preventiv doar in cazurile in care respectivii sunt suspectati de fapte cu violenta – alta modificare propusa la Codul de Procedura Penala, de senatorul PSD Serban Nicolae de aceasta data. ”Catusele sa fie folosite impotriva celor care sunt violenti,  acelasi lucru il cere si CEDO. Daca e o reglementare europeana, e un lucru bun”, a decretat Ponta, intreband si cine ar avea ceva de castigat ”daca o femeie este incatusata”.

 

author avatar
Simona Badulescu
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger