AcasăPoliticaSocant! 34 de volume „pierdute” de procurori in dosarul „Telepatia”

Socant! 34 de volume „pierdute” de procurori in dosarul „Telepatia”

Dosarul „Telepatia”, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la instanta de fond la cinci ani de inchisoare, a ajuns, ieri, la un nou complet de judecata al Curtii de Apel Bucuresti, care a decis amanarea procesului pentru 10 iunie.

Avocatul liderului conservator Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, sustine ca de la dosar au disparut probele care certificau legalitatea privatizarii ICA
Gheorghita Mateut

Avocatul liderului conservator, Gheorghita Mateut, puncteaza, intr-un interviu, principalele probleme din dosarul „Telepatia”, care merge de la probe obtinute ilegal, la volume disaparute din rechizitoriu si pana la probleme cu repartizarea aleatorie a cauzei.

Documentele disparute dovedeau legalitatea privatizarii ICA

Cum au disparut aceste 34 de volume inca de la data sesizarii instantei de catre Parchet e un mister. Se pare ca documentele in cauza obtinute de procuror de la Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) dovedeau legalitatea privatizarii ICA, dupa aceeasi metoda ca in cazul altor zeci de privatizari. „La dosar nu se afla aceste volume care contin inscrisuri, documente la care se face referire in rechizitoriu, dar care nu apar in dosar, motiv pentru care eu cred ca este necesar ca instanta – care a fost desemnata aleatoriu – sa solicite organelor de urmarire penala sa prezinte si aceste volume care fac parte integranta din dosar”, a explicat avocatul Gheorghita Mateut. Noul judecator desemnat sa judece dosarul „Telepatia”, in urma arestarii lui Stan Mustata, este Luminita Ninu Cristiu, fost presedinte al Tribunalului Teleorman. Completul condus de Luminita Ninu a acordat un nou termen de judecata al procesului lui Dan Voiculescu pentru 10 iunie. Ramane de vazut daca repartizarea dosarului a fost aleatorie sau cu dedicatie, ca ultimele doua complete de judecata.

author avatar
eNational
2.188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger