AcasăPoliticaSituatia manualelor pentru clasele I si a II-a: Ce a decis ministrul...

Situatia manualelor pentru clasele I si a II-a: Ce a decis ministrul Educatiei, dupa avertismentul primit de la Ponta!

La o zi dupa ce premierul Ponta l-a avertizat ca are la dispozitie o spatamana pentru a rezolva problema manualelor destinate micutilor care invata in primele doua clase ale scolii primare, ministrul Educatiei a anuntat ce solutie a gasit in acest caz.

Astfel, joi, intr-un comunicat al ministerului se precizeaza ca Remus Pricopie a decis sa prelungeasca perioada de utilizare a manualelor vechi, pana la finalizarea licitatiei privind manualele moderne, digitale. „La solicitarea primului-ministru Victor Ponta ca elevii claselor I si a II-a sa aiba cat mai repede manuale la dispozitie, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a decis astazi sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, pana la finalizarea licitatiei privind manualele digitale„, se arata in documentul citat.

Concret, inspectoratele scolare judetene sunt informate ca au obligatia ca, in regim de urgenta, sa completeze stocurile de manuale pentru prima clasa de studiu, in timp ce pentru clasa a II-a se vor folosi, cere ministrul Educatiei, vechile manuale, care sunt deja in scoli.

Chiar daca s-a luat aceasta decizie, Pricopie precizeaza ca nu se renunta la ideea de modernizare a manualelor si, totodata, a programelor scolare si arata cu degetul catre editori, cand e vorba de blocajul legat de introducerea noilor carti de pe care copiii inscrisi in clasele I si a II-a ar trebui sa inveta primele notiuni scolare. „Ministrul Educatiei Nationale este hotarat sa duca pana la capat procesul de modernizare a programelor scolare si a manualelor, in pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care acestia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se rasfrang asupra elevilor, privandu-i de un act educational modern, eficient, adaptat realitatilor si nevoilor societatii contemporane.

Sursa foto: Facebook/Remus Pricopie

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger