AcasăPoliticaSindicalistii din Administratia Publica anunta proteste

Sindicalistii din Administratia Publica anunta proteste

Reclamand lipsa reglementarii unei grile de salarizare pentru personalul din administratia publica locala, sindicalistii din administratia publica au transmis, din prima zi a saptamanii, ca se va lasa cu proteste.

Sirul manifestarii nemultumirilor sindicalistilor va incepe miercuri, cu o greva japoneza, pe durata nedeterminata. Insa sindicalistii nu au de gand sa se opreasca aici, in cazul in care nu se gasesc solutii la situatiile invocate. Astfel ca, pentru prima parte a saptamanii urmatoare – nu e inca batut in cuie daca va fi luni sau marti – se anunta un miting semnificativ, chiar in fata sediului Legislativului. Organizarea manifestarii in cauza tine de data la care Comisia de Munca din Camera va dezbate proiectul de lege, in conditiile in care demersul a trecut deja de votul senatorilor, precizeaza reprezentantii Sindicatului FORUM din Administratia Publica – Bucuresti.

„Lipseste o grila de salarizare a angajatilor din administratia publica locala, asta insemnand crearea unui haos total in salariile angajatilor din primarii, consilii judetene, directiile de asistenta sociala, de evidenta persoanelor, de taxe si impozite si politie locala. In lipsa unei grile, salariile urmeaza a fi stabilite, anual, in limita bugetului alocat, de consiliile judetene si de consiliile locale”, acuza reprezentantii mai multor organizatii sindicale, intr-un comunicat semnat de Sindicatul National al Functionarilor Publici, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie, Federatia Sindicala a Sindicatelor din Administatie Sed Lex, Uniunea Forta Legii, Federatia Sindicatelor Pro Administratie din Romania si Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor – SNPV „Pro Lex”, din care rezulta si ca „sindicatele avertizeaza ca gradul de nemultumire al angajatilor din aceste structuri se poate concretiza oricand in proteste masive, inclusiv incetarea lucrului”.

sursa foto: Facebook/Sindicatul FORUM din Administratia Publica – Bucuresti

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari

1 COMENTARIU

  1. In tarile civilizate alesii locali si parlamentari sunt platiti la locurile de munca unde sunt angajati cu salariile avute in acele institutii sau firme . EI VOR SA FIE ALESI CA SA AJUTE SOCIETATEA CU DARUIREA LOR. In Ro daca ALESII nu au profesii vor sa ajunga in functii publice pentru a fura si a se imbogati din avutia societatii. Ro tara fara rost. STAT MAFIOT NU DE DREPT.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger