AcasăPoliticaSindicalistii anunta: ministrul Muncii, gata sa retraga proiectul ordonantei de urgenta privind...

Sindicalistii anunta: ministrul Muncii, gata sa retraga proiectul ordonantei de urgenta privind salarizarea

Ana Claudia Costea, ministrul demisionar al Muncii (foto: gov.ro)

Bogdan Hossu, Dumitru Costin, dar si Anton Hadar se numara printre reprezentantii organizatiilor sindicale care au participat, marti, la negocierile cu repreentantii guvernamentali, pe tema ordonantei menite sa reduca discrepantele intre salariile bugetarilor, in ideea reducerii diferentelor indeosebi in randul celor cu salarii mici.

Ana Claudia Costea, ministrul Muncii (foto: gov.ro)

UPDATE: „Doamna ministru a precizat ca in situatia in care nu se va lua act ca domnia sa nu sustine aceasta ordonanta de urgenta, e dispusa sa-si depuna mandatul (…) In conditiile in care proiectul nu va fi retras maine, doamna ministru isi va da demisia”, a precizat un consilier de la Ministerul Muncii, la finele acestor negocieri cu sindicalistii.

–-

Insa aceasta intrevedere nu a dus la un rezultat pozitiv. In sensul in care, la capatul discutiilor pe care reprezentantii principalelor organizatii sindicale le-au avut, pana in urma cu doar cateva zeci de minute, la sediul Ministerului Muncii, liderii acestor foruri sindicale au anuntat ca reprezentantul Guvernului si-a aratat disponibilitatea de a retrage proiectul ordonantei de urgenta privitor la salarizarea din sectorul bugetar.

Drept urmare, sindicalistii asteapta ca ministrul Costea sa retraga, in cadrul sedintei de maine a Executivului, mai exact a intrevederii saptamanale a Guvenrului, proiectul in cauza de pe masa Cabinetului Ciolos.

Mai mult, din cate a precizat Anton Hadar, Ana Costea le-ar fi dat de inteles sindicalistilor prezenti la discutiile de marti faptul ca e gata sa faca si un alt mare pas inapoi, in aceasta privinta. „A lasat impresia ca isi va da, probabil, demisia”, a sustinut Hadar, la plecarea de a negocierile esuate dintre sindicalisti si reprezentanti ai Executivului.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger