AcasăPoliticaOvidiu Silaghi a lasat Transporturile pentru un „angajament” la DNA

Ovidiu Silaghi a lasat Transporturile pentru un „angajament” la DNA

Elena Udrea sustine ca liberalii au facut o mare greseala nominalizandu-l pe Ovidiu Silaghi pentru portofoliul Transporturilor

DNA cere Parlamentului acordul pentru inceperea urmaririi penale impotriva deputatului PNL Ovidiu Silaghi, propus de PNL pentru preluarea Transporturilor.

DNA il acuza pe Ovidiu Silaghi de trafic de influenta

Silaghi este acuzat de DNA de trafic de influenta ”in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor”. Conform referatului intocmit de procurori, Ovidiu Silaghi i-ar fi pretins, in 2012, lui Nelu Iordache, administratorul SC Romstrade SRL,  deschiderea unor noi rute aeriene care sa lege Satu Mare (localitatea natala a lui Silaghi) de mai multe destinatii europene si 200.000 de euro. In schimb, lui Iordache i se garanta derularea contractelor incheiate de Romstrade cu CNADNR, plus efectuarea platilor catre firma ”intr-un termen rezonabil”. Ovidiu Silaghi neaga acuzatiile si afirma ca totul se reduce la ”o manevra politica a presedintelui Traian Basescu”. Chiar daca liberalii sunt de acord cu colegul lor, Silaghi si-a retras candidatura la Ministerul Transporturilor imediat dupa anuntul facut de DNA, fapt confirmat public de premierul Victor Ponta, care asigura si interimatul la Transporturi. Acesta a adaugat si ca Traian Basescu ”stia de dosarul lui Silaghi”.

[poll id=”577″]

author avatar
Simona Badulescu
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger