AcasăPoliticaSfarsitul politic al lui Crin Antonescu

Sfarsitul politic al lui Crin Antonescu

Penelistii au ales: Klaus Iohannis este prezidentiabilul partidului. Intre Crin Antonescu, fosta mare speranta a USL, si „candidatul rezonabil”, asa cum s-a prezentat actualul lider PNL in fata colegilor,  liberalii au mers pe mana acestuia din urma.

Crin Antonescu nu a reusit sa castige increderea colegilor sai

Propulsat in PNL de Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a profitat de fiecare concesie care i s-a facut pana in punctul in care a reusit sa-l scoata pe fostul lider liberal din jocul politic. Desi cartile erau facute de la congres, Iohannis le-a permis acolitilor sai sa-l umileasca pana la capat pe Antonescu prin publicarea, cu o zi inainte, a sondajului in baza caruia s-a luat decizia in Delegatia Permanenta.  O miscare pentru care Crin Antonescu nu s-a sfiit sa-i bata obrazul in cadrul reuniunii PNL. „Nu a fost colegial ca rezultatele unuia dintre sondaje sa fie scurse catre presa cu cinci ore inainte de a avea loc o dicutie la nivel de varf. Vreau sa candidez deoarece pot reprezenta mai bine valorile liberale. In ciuda sondajelor consider ca pot da aceasta batalie, nu as ezita si cred ca am sanse veritabile de a castiga. Toti din aceasta sala am dorit sa fim conducatori ai partidului, dar acest lucru inseamna responsabilitate: alegerea de azi nu se poate face in spatele invocarii sondajelor, a unor persoane. Votul nominal l-am cerut deoarece niciodata nu crezut si nu pot sa cred ca membri ai PNL pot fugi de responsabilitate”, le-a spus Crin Antonescu colegilor sai de partid. Reprosul fostului lider liberal nu l-a impresionat prea tare pe Iohannis, acesta preferand sa-si faca reclama la scena deschisa: „As fi un candidat rezonabil. As fi un presedinte vizionar, mediator si integrator. Am inteles ca va asteptati sa vin cu solutii. Eu pot nu doar sa va prezint o solutie, ci sa fiu o solutie. (…) Nu va dau emotii, voi castiga. Si voi castiga pentru ca imi doresc un presedinte normal”.

Fostul lider PNL – „disponibilizat” prin vot secret

Eliptic ca de obicei, discursul lui Iohannis i-a convins insa pe liberali, votul in Delegatia Permanenta fiind de 111 la 55 in favoarea presedintelui PNL.  Dupa anuntarea rezultatelor,  mai multi liberali s-au grabit sa vorbeasca despre finalul politic al lui Crin Antonescu. „ Domnul Antonescu nu mai are nicio sansa sa candideze in toamna. A fost un vot, conform Statutului, acceptat si de domnul Antonescu. In PNL, noi suntem o echipa. Minoritatile se supun majoritatii. Iohannis este solutia”, a precizat vicepresedintele PNL Florin Turcanu. n (A.I.)

Ghise se vrea prezidentiabil

Senatorul liberal Ioan Ghise  are un vis. Si, ca sa poata sa si-l urmeze, este dispus sa renunte la statutul de membru PNL.  Pe care-l da pentru ceva mai bun: statutul de candidat la prezidentiale. „Imi dau demisia din PNL”, a anuntat Ghise, explicand ca este nemultumit de faptul ca partidul a ales sa sustina „un om care acum doi ani nu era membru de partid”. „Nu ma voi inscrie in niciun partid. Intentionez sa strang semnaturi pentru o candidatura independenta la Presedintie”, a mai spus Ghise.

[poll id=”800″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.459 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger