AcasăPoliticaSeniorul Quintus, fortat sa spele rusinea liberalilor

Seniorul Quintus, fortat sa spele rusinea liberalilor

Deranj mare in Partidul National Liberal. Comisia de fuziune a dezbatut intens scindarea PNL-ului, marturie stand noile stenograme care au fost livrate in spatiul public. Ca sa curete cat de cat imaginea partidului, liberalii l-au scos la inaintare pe Mircea Ionescu Quintus, acesta fiind nevoit sa dea asigurari ca proiectul „marelui PNL” va merge mai departe.

Mircea Ionescu Quintus, garantul ca parteneriatul PNL –PDL va merge mai departe

In ciuda tonului temperat si a declaratiilor oficiale precaute, in spatele usilor inchise liberalii si democrat-liberalii si-au aruncat vorbe grele. „Nu veniti cu lunile la sedinta, iar acum ati venit cu totii in haita”, le-a reporosat penelistul Marian Petrache partenerilor de la PDL, incercand in felul acesta sa mute dezbaterea intr-o alta zona.  Mai mult, Petrache a recunoscut ca fuziunea crapa prin toate colturile. „Colaborarea dintre noi e la pamant”, a avertizat secretarul general al PNL. Despre neintelegerile din teritoriu si suspuciunile ca PDL  face un joc dublu a vorbit si sefa liberalilor, Alina Gorghiu. „Vasile (Blaga –n.r.), sincer, sunt nemultumiri peste tot! Problemele de care a vorbit Teo (Teodor Atanasiu –n.r.)  sunt absolut reale. Spre exemplu, de ce nu vreti voi sa facem majoritate la Senat? (…)Noi am adus oameni, facem negocieri cu altii in continuare, sa vina la noi”, a afirmat Gorghiu. Comentariul liberalei nu a fost insa pe placul lui Vasile Blaga, acesta retezandu-i scurt elanul: „Adica ce ar trebui sa fac eu? Negocierile sunt una, sa vina oamenii propriu-zis e altceva. In plus, a venit vreun om de la PNL fara sa discut si eu cu el inainte?!”.

Presedintele de onoare al PNL jura credinta PDL-ului

Teodor Atanasiu are multi dusmani in PNL

Cu credibilitatea sifonata bine, vechi liberali au ales sa-l trimita in lumina reflectoarelor pe presedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus, misiunea acestuia fiind de a mai domoli furia pedelistilor. „Vad ca e pusa la indoiala seriozitatea si cinstea PNL si de aceea am dorit sa intervin si sa spun ca in numele PNL, dupa statut, poate vorbi si poate angaja responsabilitatea partidului numai presedintele. Parerea domnului Atanasiu nu poate angaja in niciun fel partidul si vreau sa spun colegilor din vechiul PDL ca noi stim sa ne pastram angajamentele, ca in cazul in care partidul va castiga alegerile si va trebui sa faca Guvernul, eu, presedintele de onoare al partidului, garantez ca prim-ministrul va fi domnul Predoiu. Sa nu mai aiba nimeni griji pentru ca alaturi de mine sunt toti oamenii din acest partid si care, inainte de orice alt interes, este acela de a pastra seriozitatea, prestigiul si cinstea acestui partid”, a pledat Quintus cauza penelistilor.

„Tase”, lucrat de colegi

Desi regreta conflictul aparut intre ei si pedelisti, multi dintre liberali se bucura totusi ca Teodor Atanasiu este nevoit sa faca un pas in spate, macar pentru o scurta perioada de timp. „Sunt multi care l-au felicitat pentru ceea ce a spus, dar la fel de multi sunt si cei care isi doresc ca Atanasiu sa dispara din peisaj pentru ca face foarte mult rau partidului”, ne-a declarat un parlamentar liberal, care nu excludea varianta ca stenogramele sa fi fost publicate si cu acordul unor lideri importanti ai vechiului PNL.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger