AcasăPoliticaSenatul sarbatoreste cu atac la Basescu

Senatul sarbatoreste cu atac la Basescu

Parlamentarii au organizat o sedinta solemna la implinirea a 150 de ani de la infiintarea Senatului

Eliminat de pe lista invitatilor la aniversarea a 150 de ani de existenta a Senatului, Traian Basescu i-a “bantuit” pe participanti.

Parlamentarii au organizat o sedinta solemna la implinirea a 150 de ani de la infiintarea Senatului

Cel care a trantit usa Senatului in nasul lui Traian Basescu a fost Calin Popescu Tariceanu. “Regret profund ca, in ultimii ani, a trebuit sa fim martorii unei tentative de desfiintare a Senatului. In acest scop a fost activat un amplu aparat de propaganda, care facea abstractie de interesul national, de experienta istorica a statului roman si de opiniile specialistilor romani si straini.

Adversarii lui Traian Basescu au aniversat Senatul cu gandul la dusmanul absent

O campanie mediatica de un populism strident, instrumentalizand o cunoastere inca precara a traditiilor nationale din partea unei parti a cetatenilor, a culminat, in 2009, cu un referendum pentru desfiintarea Senatului”, a tinut Tariceanu sa-si justifice decizia in timpul sedintei solemne de ieri. Date fiind implicatiile protocolare, absenta presedintelui tarii de la sedinta solemn pare sa nu le fi picat insa tocmai bine pesedistilor, chiar daca tot ei au fost aceia care i-au dat mana libera lui Tariceanu atunci cand s-a pus problema (ne)invitarii lui Basescu. “Cred ca a fost o situatie anormala, ca multe altele din ultimii 10 ani, din perioada mandatului lui Traian Basescu. Imi doresc ca asemenea momente sa nu se mai repete din decembrie, presedintele Sentatului sa nu fie invitat de presedinte, presedintele sa nu fie invitat de presedintele Senatului, si multe altele.  Tine si de personalitatea presedintelui”, a comentat Victor Ponta. “Am auzit si pareri ca ar trebui sa se revina la Marea Adunare Nationala. Era mai simplu, se intalnea de doua ori pe an, el (Basescu – n.r.) vrea sa faca economie. Genul acesta de oameni sunt dintre cei care au ramas cantonati intr-o viziune fixista, asa, primitiva”, a demonstrat si Ion Iliescu ca nici el nu-l poate ignora pe succesorul sau la Cotroceni.

author avatar
National
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger