AcasăPoliticaSenatorul Valer Marian, homosexual cu acte

Senatorul Valer Marian, homosexual cu acte

Securitatea i-a lipit pe frunte lui Valer Marian eticheta de homosexual

Senatorul Valer Marian, cel care recent a depus la DNA un denunt impotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru frauda la referendumul din 2012, se pare ca are un trecut dubios. O demonstreaza o nota a Securitatii in care sta scris negru pe alb ca fostul social-democrat ar fi homosexual.

Securitatea i-a lipit pe frunte lui Valer Marian eticheta de homosexual
Nota apartine Directiei de Cercetari Penale a Securitatii si a fost redactata in anul 1985

Potrivit unui document strict secret al Securitatii, datat 27 martie 1985, politicianul era un gay ”cunoscut”.  ”Alaturat va restituim dosarul de urmarire informativa nr. 15535/1984 „ALDEA” cu mentiunea ca, in cooperare cu organele dvs. in ziua de 26.03.1985, a fost cercetat informativ Marian Valer, cunoscut homosexual, care si-a recunoscut faptele”, se arata in documentul care poarta antetul Directiei de Cercetari Penale a Securitatii si este semnat de seful Directiei col. Gheorghe Vasile.

Informatia a aparut initial in presa din Satu Mare, judetul in care Valer Marian si-a castigat mandatul de senator. Mai mult, in ziarele locale s-a speculat si faptul ca politicianul, procuror la aceea vreme, ar fi acceptat sa devina  ”sifon” la Securitate, ca sa nu ajunga in puscarie din cauza orientarii sale sexuale. Un obicei pe care nu l-a pierdut nici in zilele noastre, Valer Marian fiind cel care i-a turnat pe liderii PSD la DNA.

author avatar
Victor Paun
2.338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger